Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Γερμανία

Ευρεία επιχείρηση σε δέκα κρατίδια πραγματοποίησε η γερμανική αστυνομία εναντίον τεμενών, διαμερισμάτων και γραφείων, αφού η κυβέρνηση έθεσε εκτός νόμου
οργάνωση την οποία κατηγορεί ότι προσπαθεί να στρατολογήσει μαχητές για το Ισλαμικό κράτος, σύμφωνα με  το υπουργείο Εσωτερικών.
Εκπρόσωπος του υπουργείου χαρακτήρισε την «Πραγματική Θρησκεία» (DWR) ως μια οργάνωση που στρατολογεί μαχητές για τον ISIS, αν και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι σχεδίαζε επιθέσεις.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ εκτίμησε ότι η οργάνωση παραβιάζει το σύνταγμα της χώρας και υποκινεί μίσος, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.
Επικεφαλής της οργάνωσης είναι ο αυτοαποκαλούμενος ιεροκήρυκας, Ιμπραήμ Αμπού Νάγκι, τον οποίο οι γερμανικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει έναν από τους δέκα πιο σημαντικούς στρατολόγους των σαλαφιστών.
Η οργάνωση προχωρά στη διανομή αντίτυπων του Κορανιού μέσω «δράσης» με το σύνθημα «Διάβασε! Στο όνομα του κυρίου που σε δημιούργησε», ενώ αρχές εκτιμούν εκτιμούν ότι συνολικά στη Γερμανία έχουν διανεμηθεί περίπου 3 εκατομμύρια αντίτυπα.
Η DWR ισχυρίζεται ότι με αυτό τον τρόπο θέλει να δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους να γνωρίσουν το ισλάμ ώστε να σχηματίσουν δική τους γνώμη για τη θρησκεία. Η δράση της έχει επεκταθεί και σε γειτονικές χώρες, όπως η Αυστρία και η Ελβετία.
Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ένας στους πέντε ανθρώπους που έφυγαν από τη Γερμανία για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ είχε σχέση με τη δράση του «Διάβασε!».
«Το μήνυμα προς τους ακραίους ισλαμιστές είναι ξεκάθαρο: δεν ανεχόμαστε φανατικούς που προσπαθούν να ριζοσπαστικοποιήσουν νεαρούς και να τους στείλουν να πολεμήσουν στη τζιχάντ», δήλωσε ο Πέτερ Μπόιτ υπουργός Εσωτερικών της Έσσης, όπου πραγματοποιήθηκαν κάποιες από τις επιδρομές.
«Με την απαγόρευση της οργάνωσης εξαλείφθηκε μια μεγάλη πηγή ριζοσπαστικοποίησης σε όλη τη χώρα. Όσοι διασπείρουν μηνύματα μίσους δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την ανεξιθρησκεία», πρόσθεσε.


efsyn.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια