Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μεγάλες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του κέντρου της Αθήνας

Συντονισμένη προσπάθεια εξωραϊσμού της εικόνας των κυριότερων οδικών αρτηριών του κέντρου της Αθήνας ξεκίνησε από τον περασμένο Μάιο η περιφέρεια Αττικής, δρώντας με
γνώμονα τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών-χρηστών του οδικού δικτύου.
Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου, ολοκληρώθηκε ήδη η κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα και οι διαγραμμίσεις του στους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας:
Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Αγ. Κωνσταντίνου, Φιλελλήνων, Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Γ' Σεπτεμβρίου (από Ομόνοια μέχρι Ιουλιανού), Πειραιώς (από Ομόνοια έως Ιερά Οδό), και στον κόμβο της πλατείας Ομονοίας, ενώ αναδιαμορφώθηκε το σύνολο της οριζόντιας σήμανσης μπροστά από την Πλατεία Συντάγματος, στη Βουλή.
Υπολείπονται ελάχιστες εργασίες, οι οποίες κατά κανόνα αφορούν αποκαταστάσεις αστοχιών ή αποπερατώσεις διαβάσεων πεζών (στις οδούς Φιλελλήνων, Αμαλίας, Βασ. Σοφίας και Πλ. Ομονοίας, στο τμήμα της αρχής της Σταδίου) ενώ ορισμένες εξ αυτών λόγω επιβαρυμένων περιβαλλοντικών παραγόντων χρήζουν συντήρησης εκ νέου.
Παράλληλα έγινε συντήρηση των κρασπέδων επί των πεζοδρομίων της βαφής με κίτρινο χρώμα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για αποφυγή της παράνομης στάθμευσης.
«Για την αρτιότερη ολοκλήρωση των εργασιών και προκειμένου να μην αλλοιωθεί η ταυτότητα του Κέντρου», επισημαίνει η κα Κυπριανίδου, η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με συναρμόδιους φορείς, π.χ. Τροχαία, Δήμος Αθηναίων, Αρχαιολογία, κοκ.
Επίσης, γίνονται συνεχείς προσαρμογές στη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, όπου εκτελούνται έργα. Αλλάζει δηλαδή ο τρόπος και ο χρόνος λειτουργίας των σηματοδοτών κατά την εκτέλεση των εργασιών ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος των οχημάτων.
Σημειώνεται ότι το σύνολο των εργασιών γίνεται κατά τις νυχτερινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα, λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου που δέχονται οι προαναφερόμενες οδικές αρτηρίες και προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος και να μειωθεί κατά το δυνατό η προκαλούμενη όχληση στους χρήστες του οδικού δικτύου.


thetoc.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια