Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταγγελία σοκ γονιών για το κλαμπ με τα λιπόθυμα παιδιά, Δωροδοκούν κι εκβιάζουν μαθητές για τη διοργάνωση πάρτι

Με αφορμή την αποκάλυψη από τo bloko.gr ( ΕΔΩ ) της υπόθεσης με τους μαθητές που έπεσαν λιπόθυμοι μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε μεγάλο κλαμπ της λεωφόρου Κηφισίας, γονιός μαθητή
σχολείου των βορείων προαστίων, μας έστειλε επιστολή συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου, στην οποία καταγγέλλονται σημεία και τέρατα για τη λειτουργία του καταστήματος σε βάρος και με εγκληματικά αισχροκερδή εμετάλλευση των ανήλικων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι υπεύθυνοι πλησιάζουν δημοφιλείς μαθητές των σχολείων, για τη διοργάνωση πάρτι σχεδόν κάθε Παρασκευή και Σάββατο και διαθέτουν στα παιδιά εισιτήρια- προσκλήσεις των 5 ευρώ. Μόνο που το αντίτιμο της πρόσκλησης καθορίζεται στα 10, από τα οποία τα 3 κρατούν οι μαθητές που διοργανώνουν την εκδήλωση και τα υπόλοιπα 7 καταλήγουν στο μαγαζί, εκ των οποίων τα 2 ευρώ μαύρα! Πρόκειται για μια πτυχή - εκτός από τη διάθεση και την ποιότητα του αλκοόλ- που διερευνά η ασφαλεια Αττικής στην προανάκριση που διεξάγεται.

Διαβάστε την επιστολή και καταγγελίας και αφουγκραστείτε την αγωνία αλλά και τις παραινέσεις των γονιών:  "Ας προστατέψουμε τα παιδιά μας. Μην επιτρέπουμε να τα εκμεταλλεύονται.Ας τα μάθουμε ότι δεν πρέπει να επηρεάζονται από ενήλικες που μόνο στόχο έχουν το κέρδος".


Αγαπητοί γονείς, Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας και να σας ενημερώσουμε για κάποια πράγματα που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες και υπέπεσαν στην αντίληψή μας, τόσο στο χώρο του σχολείου όσο και έξω απ’αυτόν, αλλά και σε άλλα σχολεία, τόσο της περιοχής μας όσο και γειτονικών περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα: Κάποια παιδιά του σχολείου μας ανάρτησαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εκδήλωση που αναφερόταν ότι είναι εκδήλωση του σχολείου μας.

Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι ουδεμία σχέση έχει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, τόσο ο Σύλλογος Γονέων, όσο και η Διεύθυνση του σχολείου, ειδικά αφού δεν αφορά εκδήλωση που αποφασίστηκε από τους μαθητές του σχολείου μέσα από τα θεσμικά τους όργανα, με δημοκρατικές διαδικασίες και σε συνεργασία με το σύλλογο ως είθισται, αλλά από κάποιους μεμονωμένους μαθητές.

Ως ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας γνωρίζουμε ότι οι χρηματικές συναλλαγές μέσα αλλά και έξω από το χώρο του σχολείου και ειδικά από ανήλικους μαθητές, είναι αδίκημα που τιμωρείται από το νόμο.

Για το λόγο αυτό ενημερώσαμε καταρχάς τη διεύθυνση του σχολείου, όπου και καλέστηκε παρουσία μας ο ένας εκ των εμπλεκομένων μαθητών για να μας πει λεπτομέρειες. Στη συνέχεια ζητήθηκε να αλλαχτεί ο τίτλος της εκδήλωσης για να είναι ξεκάθαρο το γεγονός ότι δεν έχει καμία συμμετοχή ούτε η διεύθυνση αλλά ούτε ο σύλλογος γονέων και ζητήθηκε να μην καταναλωθεί αλκοόλ από τους μαθητές.

Επιπλέον, προσπαθήσαμε να βρούμε πληροφορίες για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Αυτά που μάθαμε είναι τα εξής:

Kαταρχάς στην επίσημη ιστοσελίδα του χώρου που φέρεται ότι θα γίνει η εκδήλωση δεν υπάρχει σχετική ανάρτηση για το συγκεκριμένο γεγονός. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος πλησιάζει μαθητές σχολείων, συμφωνεί μαζί τους να προπωλήσουν εισιτήρια σε καλύτερη τιμή, με σκοπό να μαζέψουν κόσμο, δίνοντας ως κίνητρο το κέρδος από την πώληση.

Η συγκεκριμένη τακτική έχει ακολουθηθεί και στο παρελθόν από τον ίδιο άνθρωπο σε άλλα σχολεία της πόλης.

Σε γειτονικό σχολείο όταν οι μαθητές μετά από πιέσεις αποφάσισαν να μη συμμετέχουν, τους πλησίασε και τους πίεσε με άσχημο τρόπο, μέχρι που του είπαν ότι είναι παράνομο και θα γίνει καταγγελία από το σχολείο, οπότε και τους άφησε ήσυχους γιατί κατάλαβε ότι εκεί έχασε τον έλεγχο.

Ως ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του ..................... θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:

Δεν έχουμε καμία σχέση με οτιδήποτε συμβαίνει για το οποίο δεν έχετε λάβει από εμάς ενημέρωση και δε φέρει τα στοιχεία του συλλόγου. Ειδικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση δε φέρουμε καμία ευθύνη. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κάθε γονέα ξεχωριστά που θα επιλέξει αν θα στείλει το παιδί του ή όχι.

Ας προστατέψουμε τα παιδιά μας. Μην επιτρέπουμε να τα εκμεταλλεύονται.

Ας τα μάθουμε ότι δεν πρέπει να επηρεάζονται από ενήλικες που μόνο στόχο έχουν το κέρδος. Οι εποχές είναι δύσκολες. Ας σταθούμε δίπλα τους και ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Ας αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας για να το ψάξουμε λίγο παραπάνω. Ας μη βιαζόμαστε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας.

Οι ηλικίες των μαθητών του γυμνασίου είναι πολύ ευαίσθητες και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους να πάνε σε club και να διασκεδάσουν όταν θα έχουν και την ωριμότητα αλλά και τις αρχές να αποφύγουν τις παγίδες και τους κινδύνους.

Ας τους δείξουμε ποιος είναι ο σωστός δρόμος και πως το εύκολο κέρδος που «βγαίνει» παράνομα είναι καταδικαστέο. Εμείς θα προβούμε σε κάθε ενέργεια που μας επιτρέπει ο θεσμικός μας ρόλος ώστε να προστατέψουμε όλα τα παιδιά του σχολείου, όπως άλλωστε ορίζει ο ρόλος μας.

Με εκτίμηση Το ΔΣ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια