Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής, ένταση εντός και εκτός Εφετείου

Σε διακοπή οδηγήθηκε, πριν από λίγο, η δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς έξω από την αίθουσα σημειώθηκε ένταση μεταξύ μελών αντιφασιστικών οργανώσεων και μελών της Χρυσής
Αυγής.
Ενώ είχε ξεκινήσει να καταθέτει, για δεύτερη ημέρα, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ακούστηκαν έντονες φωνές και φασαρία από την είσοδο του κοινού. Σχεδόν αυτόματα, μέλη της ΧΑ που ήταν ήδη στις θέσεις τους στο ακροατήριο σηκώθηκαν και κατευθύνθηκαν προς την πλευρά που ακούστηκαν οι φωνές. Η πρόεδρος διέκοψε για λίγο τη διαδικασία, ώστε να πέσουν οι τόνοι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ένταση δημιουργήθηκε όταν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων που είχαν περάσει τον πρώτο έλεγχο για να μπουν στη δικαστική αίθουσα, ήρθαν αντιμέτωποι με ομάδα της Χρυσής Αυγής και ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ τους.
Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σε λίγη ώρα.

Νέα ένταση στα προσφυγικά 

Λίγο μετά τις 10:00 αστυνομικοί εντόπισαν ξανά περίεργες κινήσεις ατόμων στα προσφυγικά. Λίγο αργότερα μερικοί νεαροί έκαναν ξανά την εμφάνισή τους σε ταράτσες απ' όπου άρχισαν και πάλι να εκσφενδονίζουν αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

thetoc.gr