Μέλι: Τι πρέπει να κάνετε αν έχει ζαχαρώσει


Διαπιστώσατε ότι το μέλι έχει ζαχαρώσει και ετοιμάζεστε να το πετάξετε; Πολύ κακώς, καθώς αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αλλοιωμένο.

Αντίθετα, η διαδικασία κατά την οποία στερεοποιούνται οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχει χαρακτηρίζει το πραγματικό μέλι από άνθη.

Για να απαλλαγείτε από τους κρυστάλλους που δημιουργούνται, αρκεί να το βάλετε σε ένα γυάλινο δοχείο και να το βυθίσετε σε ένα κατσαρολάκι με νερό, στους 45-55 βαθμούς.

Προσοχή, όμως! Μην το βράσετε, γιατί θα χαθούν τα αρωματικά του στοιχεία και θα μειωθεί η θρεπτική του αξία.

Για να καθυστερήσετε την κρυστάλλωση στο μέλλον, αποθηκεύστε το μέλι σε χώρο δροσερό και σκοτεινό, εκτός ψυγείου.


Πηγή: neadiatrofis.gr