Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Αρτεμίου μιλά στον Ελεύθερο Τύπο για το ταξίδι στην Βενεζουέλα με τον Παππά

Εκθετος παραμένει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος μετά από την αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου για το «μυστικό» ταξίδι στη Βενεζουέλα, εξακολουθεί να
μη δίνει σαφείς εξηγήσεις για τον σκοπό του ταξιδιού του, την ώρα που ο Κύπριος δικηγόρος, έμπειρος σε θέματα offshore εταιρειών, Αρτέμης Αρτεμίου, με τον οποίον βρέθηκαν μαζί στο Καράκας, σε δηλώσεις του στον Ελεύθερο Τύπο ουσιαστικά διαψεύδει τον κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι μετέβη στη Βενεζουέλα για να κλείσει συμφωνίες με εταιρείες που θα πουλούσαν αντζούγιες, φασολάκια και λάδι.
Ο κ. Νίκος Παππάς, μετά τις δηλώσεις του ότι πήγε στη Βενεζουέλα για τη διερεύνηση αγοράς αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ, που προκάλεσε ακόμη και ειρωνικά σχόλια από την αντιπολίτευση, χθες δήλωσε (Epsilon) ότι το ταξίδι στη Βενεζουέλα οργανώθηκε μαζί με το κόμμα του Νικολάς Μαδούρο, το οποίο χαρακτήρισε «αδελφό κόμμα», για να συναφθούν συμφωνίες, μεταξύ άλλων, και στον τομέα του πετρελαίου, χωρίς όμως τελικά να προκύψει καμία συμφωνία.
Ωστόσο, ο κ. Παππάς αρνήθηκε να αποκαλύψει ποια ήταν η σχέση του με τον Αρτέμη Αρτεμίου και με τους εκπροσώπους των Ελλήνων επιχειρηματιών, με τους οποίους βρέθηκε στο Καράκας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Αρτεμίου «είναι αρμόδιος ποιες από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες θέλει να αποκαλύψει και ποιες όχι».
Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς ενώ μία ημέρα πριν στον ραδιοφωνικό σταθμό Real έλεγε ότι πήγε για να διερευνήσει τις δυνατότητες αγοράς αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας, χθες άλλαξε τροπάριο και είπε ότι πήγε στο Καράκας για να εξετάσει εάν μπορεί η κυβέρνηση του Μαδούρο να αγοράσει ελληνικά προϊόντα, αλλά τελικά δεν προέκυψε συμφωνία και αυτό ήταν μόνο μία από τις πτυχές του ταξιδιού.
Ο ίδιος όμως είπε ότι εκτός από τα αγροτικά προϊόντα στο ταξίδι «που οργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας» εξεταζόταν εάν μπορούν να γίνουν ξένες επενδύσεις και στον τομέα των κοιτασμάτων πετρελαίου, «επειδή έβλεπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στην εξουσία».
Ερωτηθείς για ποιο λόγο συμμετείχε στην αποστολή ο Κύπριος δικηγόρος των offshore και των Panama Papers Αρτέμης Αρτεμίου ο κ. Παππάς απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι «αρμόδιος να αποκαλύψει το λόγο της παρουσίας του είναι ο ίδιος εάν κρίνει ότι μπορεί από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες».
Σε σχέση με τις καταγγελίες για χρηματοδοτήσεις κομμάτων της Αριστεράς της Ευρώπης από το καθεστώς Τσάβες όπως έχει συμβεί στην Ισπανία με τους Podemos, ο κ. Παππάς είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδελφό κόμμα με το κυβερνών της Βενεζουέλας» και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εξωτερική χρηματοδότηση «παρά μόνο με τη Siemens σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ PANAMA PAPERS ΣΤΟΝ «Ε.Τ.»
Ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, έμπειρος σε θέματα διαχείρισης offshore εταιρειών, σε δηλώσεις του στον Ελεύθερο Τύπο ξεκαθάρισε πως το ταξίδι στη Βενεζουέλα δεν έγινε για αγορά προϊόντων, αλλά για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ελληνικές και κυπριακές εταιρείες να πουλήσουν στη Βενεζουέλα τρόφιμα και προϊόντα μακράς διάρκειας, όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα, όχι για να αγοράσουμε. Προς Θεού, η Βενεζουέλα δεν έχει προϊόντα. Ηταν άλλη η δουλειά του καθενός μας. Για άλλον σκοπό πήγε ο Νίκος Παππάς και για άλλο εγώ. Εμείς πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες».


ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ
Iasonasvel@yahoo.com
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια