Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ: Φόβος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη

Οι ΗΠΑ φοβούνται πως θα γίνουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων στην Ευρώπη και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία. Καλεί τους Αμερικανούς πολίτες που είτε βρίσκονται είτε θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

"Οι Αμερικανοί υπήκοοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε εορταστικά φεστιβάλ, εκδηλώσεις και λαϊκές αγορές", ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα και οργανώσεις που συνδέονται μαζί τους συνεχίζουν τον σχεδιασμό επιθέσεων στην Ευρώπη.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σημείωσε ότι οι εξτρεμιστές έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις στο Βέλγιο, την Γαλλία, τη Γερμανία και την Τουρκία τη χρονιά που πέρασε, και επεσήμανε ότι παραμένει σε επιφυλακή για την πιθανότητα επιθέσεων οπουδήποτε στην Ευρώπη.

"Οι Αμερικανοί υπήκοοι θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή όταν συμμετέχουν σε μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις, όταν επισκέπτονται τουριστικούς τόπους, όταν χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, και όταν συχνάζουν σε μέρη λατρείας, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κλπ", είπε το υπουργείο στην οδηγία του.

Η ταξιδιωτική οδηγία λήγει στις 20 Φεβρουαρίου 2017.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια