Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποινική Δίωξη για απάτη κατά των υπευθύνων των εταιριών ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.

Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης έχουν μπει προσφορές των κατασκευαστικών εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε κατά τη δημοπράτηση των έργων για την επέκταση κρηπιδόματος
σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στη προβλήματα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και την ανακαίνιση υποδομής γραμμής και ενίσχυσης της σήραγγας Ομόνοιας-Μοναστηράκι.
Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος κατά των υπευθύνων των δυο κατασκευαστικών εταιρειών. Η κατηγορία αφορά προσυνεννοημένες προσφορές των δύο εταιρειών για τα δύο έργα. Βασικό στοιχείο που βάρυνε στην άσκηση της ποινικής δίωξης είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι επιστολές που αντάλλαξαν οι υπεύθυνοι των δύο κατασκευαστικών εταιρειών από το 2008 έως το 2012.
Από τις επιστολές φέρεται να προκύπτει προσυνεννόηση μεταξύ τους προκειμένου να αποσυρθεί η εταιρία ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε η οποία αρχικά είχε αναλάβει τα δύο έργα προκειμένου να πάρει τελικά τα έργα η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, συμφερόντων Γ. Μπόμπολα η οποία ακολουθούσε στον πίνακα μειοδοσίας.
Σημειώνεται πως ο μειοδοτικός διαγωνισμός του ΟΛΘ είχε προκηρυχτεί το Φεβρουάριο του 2011 με τη δαπάνη του έργου να ανέρχεται στα περίπου 74 εκ. Ευρώ. Ο ΑΚΤΩΡ είχε υποβάλλει στο διαγωνισμό αυτό τη δεύτερη πιο συμφέρουσα προσφορά. Η σύμβαση για την ανακαίνιση της γραμμής Ομόνοια-Μοναστηράκι υπογράφηκε το 2008 με τελικό ανάδοχο την εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ αν και ήταν τρίτη στο σχετικό πίνακα μειοδοσίας.
Την εισαγγελική έρευνα για τη υπόθεση διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη μετά από αναφορά της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Η εισαγγελική λειτουργός αφού μελέτησε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης κατέληξε στην άσκηση της ποινικής δίωξης η οποία θα προσωποποιηθεί στο στάδιο της ανάκρισης. Σύμφωνα-πάντως- με πληροφορίες από τη μέχρι στιγμής έρευνα της Δικαιοσύνης δεν προκύπτουν στοιχεία πως είχαν γνώση για την προσυνεννόηση όλα τα μέλη των ΔΣ των δύο κατασκευαστικών εταιρειών.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια