Γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν αυτή τη μικρή τρυπούλα στο αυτί τους;


Υπάρχουν κάποιοι, ελάχιστοι, άνθρωποι με μία μικροσκοπική τρύπα στο πάνω μέρος του αυτιού τους. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτοί οι άνθρωποι γεννούνται με κάτι που ονομάζεται προωτιαίος κόλπος (preauricular sinus).

Στη Μεγάλη Βρετανία κάτω από το 1% των ανθρώπων έχουν αυτό το σημάδι. Στις Η.Π.Α η συχνότητα με την οποία μπορεί να συναντήσει κάποιος ανθρώπους με αυτή τη μικροσκοπική τρύπα είναι ακόμα πιο σπάνια. Από την άλλη πλευρά στην Ασία και σε διάφορα μέρη της Αφρικής περίπου τέσσερις στους δέκα ανθρώπους μπορεί να το έχουν.

Με απλά λόγια, γύρω από το εξωτερικό του αυτιού τυχαίνει σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρχουν δυσμορφίες όπως οζίδια, λακκάκια ή άλλα βαθουλώματα, που συναντώνται κυρίως στο χόνδρο του αυτιού.

Ο προωτιαίος κόλπος είναι τεχνικά μια κληρονομική γενετική ανωμαλία που εξετάστηκε για πρώτη φορά το 1864 από τον Van Heusinger. Συνήθως υπάρχει μόνο στο ένα από τα δύο αυτιά, ωστόσο σε μερικούς ανθρώπους εντοπίζεται και στα δύο.

Σύμφωνα με τον εξελικτικό βιολόγος, Neil Shubin οι εν λόγω τρύπες θα μπορούσαν να αποτελούν απομεινάρι εξέλιξης από τα βράγχια των ψαριών.

Σε περίπτωση που ανήκετε στο 1% αυτών των ανθρώπων δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Μπορεί να σχετίζονται με διάφορα πράγματα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουν την τάση να προκαλούν προβλήματα.

Το πιθανότερο που μπορεί να σας συμβεί είναι κάποιου είδους μόλυνση, η οποία μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί με ένα αντιβιοτικό. Σπάνια όσοι έχουν αυτές τις τρύπες υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να τις αφαιρέσουν.


Πηγή: healthynews.gr