Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι ανθυπαστυνόμοι ζητούν λύση

Στον απόηχο του 27ου απολογιστικού συνεδρίου της ΠΟΑΞΙΑ, αυτό που πραγματικά αξίζει να σημειωθεί είναι η δυναμική παρουσία των Ανθ/μων και των Αξ/κών του Ν. 3686/08 που αναδείξαμε το χρονίζον πια ζήτημα του βαθμολογίου μας, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την συμμετοχή μας στην συσταθείσα επιτροπή του Υπουργείου για την αναμόρφωση του βαθμολογίου με μία εκπρόσωπο προερχόμενη από τις τάξεις μας την Υ/Α ΣΔΡΑΚΑ Ελένη, αντιπρόσωπο της Ένωσης Αξ/κών Κεντρικής Μακεδονίας.




του Σπύρου Κοψαύτη*,


Το σώμα των συνέδρων αναγνώρισε ομόφωνα το δίκαιο αίτημά μας για άμεση επανεξέταση του βαθμολογίου μας προς την κατεύθυνση επίλυσης των δυσλειτουργιών που προέκυψαν μετά την ισχύ του Ν. 3686/08 που οδήγησαν σε πλήθος προσφυγών. Άλλωστε, η ιστορία απέδειξε πως οι προσφυγές αυτές δεν είχαν την ίδια τύχη από τους δικαστές του ΣτΕ με αποτέλεσμα η υφιστάμενη ανωμαλία στην επετηρίδα να επιτείνεται.

 Επιπλέον αίτημα μας είναι η περαιτέρω βαθμολογική μας εξέλιξη, ως ηθική δικαίωση για τα χρόνια προσφοράς μας στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και γιατί στην δύση της σταδιοδρομίας μας δεν μας πρέπει να επωμιζόμαστε ακόμα καθήκοντα Αξ/κού Υπηρεσίας.

 Πέραν των ανωτέρω όμως, η βαθμολογική μας ανέλιξη, ενόψει νέου μισθολογίου, θα μας προστατεύσει από δυσβάστακτες μειώσεις μισθών και κατ’επέκταση συντάξεων.

 Το πιο σημαντικό πάντως είναι η όποια λύση δοθεί να είναι προς το συμφέρον των συναδέλφων με στόχο την εξάλειψη των αδικιών που έχουν προκύψει όχι μέσα σε δικαστικές αίθουσες αλλά μέσω ενός νέου βαθμολογίου, που θα λύνει προβλήματα και όχι θα δημιουργεί.

 Το θέμα των Αξ/κών του Ν. 3686/2008 είναι φλέγον και η λύση πρέπει να είναι άμεση. Εφιστούμε, λοιπόν, την προσοχή της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας στην αναγκαιότητα λήψης αποφάσεων σχετικών με το βαθμολόγιο μας κατά προτεραιότητα, ιδιαιτέρως εν όψει του νέου μισθολογίου.


ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΨΑΥΤΗΣ*
Υπαστυνόμος Α’
Αντιπρόσωπος ΕΝ.ΑΞΙ.Α.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια