Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έκρηξη βόμβας στο γραφείο του κυβερνήτη στην τουρκική επαρχία Μαρντίν

Βόμβα εξερράγη σήμερα έξω από το γραφείο του περιφερειακού κυβερνήτη στην επαρχία Μάρντιν της νοτιοανατολικής Τουρκίας και προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ο κυβερνήτης, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του τελευταίου.
Ο περιφερειακός κυβερνήτης Μουχάμεντ Φατίχ Σαφιτούρκ, ο οποίος υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού, είχε διορισθεί επιπλέον τον Ιούλιο για να διευθυνει τον δήμο της Μάρντιν στο πλαίσιο σειράς μέτρων για την αντικατάσταση αξιωματούχων που προέρχονταν από το Δημοκρατικό Κόμμα των Περιφερειών (DBR), αδελφό κόμμα του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).
Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή επίθεση. Ωστόσο το PKK συχνά πραγματοποιεί επιθέσεις με βόμβες και ρουκέτες στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου μαίνεται η βία μετά την κατάρρευση πέρυσι τον Ιούλιο της κατάπαυσης του πυρός που τηρούσε επί δύο χρόνια το PKK.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως 201 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν και σχεδόν 300 τραυματίσθηκαν ή αιχμαλωτίσθηκαν στη διάρκεια των περίπου 8.000 χερσαίων και αεροπορικών επιχειρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο. Περίπου 1.800 άνθρωποι κρατούνται επίσης κατηγορούμενοι ότι βοήθησαν το PKK, προστίθεται στην ανακοίνωση.
ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια