Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε τι χρησιμεύει η τρύπα που υπάρχει στο καπάκι του στυλό; Η απάντηση σίγουρα θα σας εκπλήξει!


Σίγουρα όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι στο καπάκι του στυλό μας υπάρχει μία τρύπα και ίσως κάποιοι από εμάς έχουν αναρωτηθεί ποια είναι η χρησιμότητά της.

Όχι δεν πρόκειται για ένα ανόητο κατασκευαστικό σχέδιο. Η ύπαρξή του είναι ιδιαίτερα σημαντική και μάλιστα δημιουργήθηκε για τη δική μας ασφάλεια και την αποφυγή του κινδύνου να χαθεί μία ζωή.

Το 1991 η γαλλική εταιρεία κατασκευής των γνωστών μας στυλό, η BIC, άρχισε να δημιουργεί την τρύπα αυτή στο καπάκι του στυλό, η οποία εξισώνει την πίεση στο εσωτερικό του όταν βάζετε το καπάκι και αποτρέπει να χυθεί το μελάνι.

Όμως, ο βασικότερος λόγος είναι άλλος και μάλιστα είναι πολύ ουσιαστικός καθώς αφορά στην υγεία και είναι συγκεκριμένα για όσους έχουν τη συνήθεια να δαγκώνουν το καπάκι, κυρίως βέβαια για τα παιδιά.

Σε περίπτωση που κάποιος καταπιεί κατά λάθος το καπάκι, η τρύπα αυτή χρησιμεύει στο να μπορεί να εισπνεύσει οξυγόνο μέχρι να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι και αυτές οι μικρές καινοτομίες, είναι ουσιαστικές και μπορούν να προστατέψουν τη ζωή μας.

Δείτε το βίντεο:



Πηγή: ilialive.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια