Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Η επιδοματική πολιτική μάς έχει καταστρέψει, αλλά δεν θα κόψουμε κανένα επίδομα»


Αυτά είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η οποία τόνισε ότι «χρειαζόμαστε σύστημα φροντίδας κι όχι επιδόματα». Μάλιστα ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των επιδομάτων έως το τέλος του 2017, χωρίς να αποκλείεται η συστηματοποίηση των επιδοματικών κριτηρίων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σε πρώτη φάση θα καταργηθούν και θα ενσωματωθούν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), επιδόματα κόστους 8 εκατ. ευρώ, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι: Ένδεια, Απροστάτευτου παιδιού, Νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, Επίδομα – κίνητρο σχολικής παρακολούθησης. Επίσης στο ΚΕΑ θα ενσωματωθούν η κάρτα σίτισης και το επίδομα ενοικίου.

Σε ό,τι αφορά τους αριθμούς, εκτιμάται ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ θα είναι 700.000 άτομα, τα οποία θα παίρνουν από 200 έως 400 ευρώ το μήνα. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν την αίτησή τους για ένταξη στο ΚΕΑ από 1η Ιανουαρίου του 2017. Σύμφωνα με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό κάμφθηκαν οι εντάσεις των δανειστών και όχι μόνο εξασφαλίστηκε το κονδύλι των 760.000.000 ευρώ για το ΚΕΑ από την υπεραπόδοση εσόδων, αλλά επιπλέον στον προϋπολογισμό προβλέπεται και ένα «μαξιλαράκι» 300.000.000 για πολιτικές πρόνοιας.

Η κ. Φωτίου υποστήριξε, ότι στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, απαλείφθηκε η δέσμευση για περικοπή επιδομάτων που αντιστοιχούν στο 0,5% του ΑΕΠ.


Πηγή: healthview.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια