Χαβάη: Τι συμβαίνει και το ταχυδρομείο έχει γεμίσει με … πέτρες;


Το ταχυδρομείο της πόλης Χίλο στη Χαβάη έχει κατακλυστεί από βαριά δέματα που στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο. Τι έχουν όμως μέσα; Πέτρες! Ηφαιστειακές πέτρες, άμμο και ορυκτά από τα προστατευόμενα εθνικά πάρκα της Χαβάης.

Πολλά πακέτα γράφουν πάνω «πείτε στη Θεά Πελέ ότι λυπάμαι για αυτό που έκανα».

Μα τι γίνεται λοιπόν στη Χαβάη;

Εδώ και δεκαετίες, ελαφροχέρηδες τουρίστες αγνοούν τις απαγορεύσεις των αρχών και κλέβουν ηφαιστειακά πετρώματα και άλλα υλικά από τη Χαβάη. Για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, απαγορεύεται αυστηρά στον οποιονδήποτε να αφαιρέσει πέτρες, άμμο ή όποιο άλλο υλικό από τα ηφαιστειογενή εδάφη της Χαβάης.

Όπου όμως δεν πίπτει ανθρώπινος νόμος, πίπτει … θεϊκή κατάρα. Και μπορεί οι τουρίστες να αγνοούν τους νόμους της Χαβάης, όμως τρέμουν την κατάρα της Πελέ, της Χαβανέζας θεάς της Φωτιάς και των Ηφαιστείων.


Η κατάρα της Πελέ λέει ότι θα πέσει βαριά μοίρα και κακοτυχία σε όποιον κλέψει ηφαιστειακά υλικά από τη Χαβάη.

Έτσι, τουρίστες παίρνουν τα πετρώματα, γυρνούν σπίτι τους και όποια κακοτυχία τους λάχει (από χωρισμό μέχρι πρόβλημα υγείας ή προβλήματα με το νόμο, όπως αναφέρονται στις επιστολές που ενίοτε συνοδεύουν τα επιστρεφόμενα πακέτα, την αποδίδουν στην κατάρα της Πελέ, επειδή έκλεψαν τις πέτρες.


Ενδεικτική είναι η περίπτωση μιας γυναίκας που έστειλε πίσω τα πετρώματα: μετά από ταξίδι στη Χαβάη γύρισε στο σπίτι της στις ΗΠΑ και πέθαναν τα δυο κατοικίδιά της, ο γάμος της διαλύθηκε κι εκείνη έχασε και το σπίτι της.


Κάποιοι που είδαν ότι ο φόβος της κατάρας δουλεύει, σκέφτηκαν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και έτσι έφτιαξαν το σάιτ pelescurse, το οποίο βρισκόταν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ζητώντας από τους ελαφροχέρηδες τουρίστες να επιστρέψουν τις κλεμμένες πέτρες εκεί που ανήκουν.

«Μόλις μας επιστρέψετε τις ηφαιστειακές πέτρες, θα τις τυλίξουμε προσεκτικά σε φύλλο κόκκινου τσαγιού που συμβολίζει την καλοτυχία και η Πελέ θα ξέρει ότι επέστρεψαν» ανέφερε το σάιτ.
Κάποιες φορές φαίνεται πως ο φόβος φυλάει τα... έρμα τα πετρώματα!

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο του USGS:Πηγή: express.co.uk, news.gr