Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο φως η δράση των καρτέλ ναρκωτικών στις πλατείες της Αθήνας

Τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά σε όλες τις πιάτσες και… πλατείες του κέντρου της Αθήνας, ενδείξεις για μία «λάθος» δολοφονία στο πλαίσιο αποπληρωμής
«χρωστούμενων» από τη διακίνηση ναρκωτικών, μία τηλεχειριζόμενη βόμβα που δεν είχε το επιδιωκόμενο θανατηφόρο αποτέλεσμα, αναδείχθηκαν από την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, που εξελίχθηκε μετά από σχεδόν ένα χρόνο ερευνών για την σύνδεση προσώπων και υποθέσεων. Τα προηγούμενα 24ωρα έγιναν τουλάχιστον 28 κατ’ οίκων έρευνες, ενώ συνελήφθησαν 56 άτομα κυρίως από την Αλβανία και αφρικανικές χώρες, αλλά και δύο Έλληνες, ενώ οι κατηγορούμενοι ξεπερνούν τους 100.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχαν κατασχεθεί τμηματικά περίπου 700 κιλά ινδικής κάνναβης, 3.000 δενδρύλλια υδροπονικής και ακατέργαστης κάνναβης, εξοπλισμό εργαστηρίων, οπλισμό, όπως και ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, χρηματικά ποσά, ενώ αρκετά από τα αρχηγικά μέλη είναι ήδη προφυλακισμένα.

Διακίνηση σε… βίντεο

Τα αρχηγικά μέλη των εγκληματικών οργανώσεων ήταν κυρίως από την Αλβανία, προμηθευτές των ναρκωτικών, τα οποία δέχονταν «παραγγελίες» από άτομα αφρικανικών χωρών, που είχαν τον ρόλο των διακινητών σχεδόν σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Οι «πιάτσες» διακίνησης ήταν στα Προπύλαια Πανεπιστημίου, στη Νομική Σχολή, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στις πλατείες Ομονοίας, Κάνιγγος, Αμερικής, Βικτωρίας και Συντάγματος. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, όλο αυτό το χρονικό διάστημα των ερευνών εξάρθρωναν τμηματικά «υποομάδες» των κυκλωμάτων, προβαίνοντας σε αυτόνομες συλλήψεις και κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Παράλληλα, έκαναν καταγραφή ατόμων και υποθέσεων, τα οποία στη συνέχεια συνέδεσαν μέσω φυσικών παρακολουθήσεων, βιντεοσκοπήσεων της δράσης των μελών του κυκλώματος και τηλεφωνικές παρακολουθήσεις από τις οποίες προέκυπτε ο οργανωμένος ρόλος στο πλαίσιο τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων.

Δολοφονία για το… πάτσι

Από τις επισυνδέσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών ανάμεσα στους «αρχηγούς» φέρεται να προκύπτει, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η… παραγγελία δολοφονίας για έναν 36χρονο από την Αλβανία, που εξελίχθηκε στις 13 Νοεμβρίου στο Κερατσίνι, με τους δράστες όμως να φαίνεται πως κάνουν «λάθος» και να σκοτώνουν έναν 32χρονο συμπατριώτη του. Για τον ίδιο στόχο, άγνωστοι είχαν πυροδοτήσει τηλεχειριζόμενη βόμβα στο αυτοκίνητο που επέβαινε με την σύζυγό του και την 5χρονη κόρη του, στις 14 Σεπτεμβρίου, στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. Το «συμβόλαιο θανάτου» υπογράφηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,  όταν κάποιοι από τους «αρχηγούς» των εγκληματικών οργανώσεων χρωστούσαν χρήματα από την διακίνηση ναρκωτικών, σε προμηθευτές από την Αλβανία, που τους παρότρυναν να «πατσίσουν», δολοφονώντας τον 36χρονο, με τον οποίο φαίνεται να είχαν διαφορές. Όταν οι «αρχηγοί» δέχθηκαν, οι ηθικοί αυτουργοί, τους είπαν πως θα στείλουν κάποιους για να βοηθήσουν στην διάπραξή της. Τα στοιχεία που προέκυψαν για την «λάθος» δολοφονία αναμένεται να διαβιβαστούν στους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που είχαν αναλάβει την υπόθεση, ενώ θα εξεταστούν και οι εμπλεκόμενοι σε αυτή.

Το «λάθος» θύμα

Ο 36χρονος, για τον οποίο φέρεται να υπογραφόταν μετά… μανίας, το «συμβόλαιο θανάτου», τα ξημερώματα της 13ης Νοεμβρίου, βρισκόταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο που οδηγούσε 32χρονος συμπατριώτης του. Το αυτοκίνητο κινούταν στη συμβολή των οδών Σπερχειού και Πελοποννήσου στο Κερατσίνι, όταν δύο άτομα που επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο τους έκλεισαν τον δρόμο. Ο συνεπιβάτης φέρεται να βγήκε και να πυροβόλησε 10 φορές με 9άρι πιστόλι, εναντίον του οδηγού. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Το 32χρονο θύμα δεν είχε «φάκελο» στην αστυνομία. Εργαζόταν ως πλακάς, ήταν πατέρας τριών παιδιών και περιγράφηκε ως οικογενειάρχης. Δεν ίσχυε όμως το ίδιο για τον 36χρονο συνοδηγό, ο οποίος ήταν σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών. Ο ίδιος φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, πως ο οδηγός, πριν την δολοφονική επίθεση, είχε φραστικό επεισόδιο, με άγνωστα άτομα, αναφορά όμως που δεν είχε επιβεβαιωθεί.

Η τηλεχειριζόμενη βόμβα

Το πρώτο «συμβόλαιο» ή το μήνυμα παραδειγματισμού του ίδιου ατόμου είχε έρθει με μια έκρηξη τηλεχειριζόμενης βόμβας στο αυτοκίνητο του που βρισκόταν εν κινήσει στο Κερατσίνι.
Η βόμβα είχε εκραγεί με τηλεχειριστήριο από απόσταση, στις 19:00 το απόγευμα της 14ης Σεπτεμβρίου, στο αυτοκίνητο που βρισκόταν στη συμβολή της Ακτής Ιωνίας και Λ. Δημοκρατίας στο Κερατσίνι. Επέβαιναν σε αυτό ο 36χρονοςTh.V., η 32χρονη σύζυγός του και η 5χρονη κόρη τους. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στην πίσω δεξιά ρόδα του οχήματος. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν ελαφρά οι επιβάτες. Αργότερα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πειραιά από τις 4 Φεβρουαρίου 2016, για ηθική αυτουργία σε διακίνηση ναρκωτικών από κοινού, κατοχή, μεταφορά, εισαγωγή ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα.
Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ., μετά την δολοφονία του 32χρονου, εξέταζαν σοβαρά το ενδεχόμενο τα δύο περιστατικά να συνδέονται μεταξύ τους. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο του «λάθους», δηλαδή στόχος της επίθεσης να ήταν ο συνοδηγός και όχι ο οδηγός του οχήματος. Με τα νέα δεδομένα προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις, ότι ο 32χρονος ήταν… λάθος στόχος.

thetoc.gr - Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια