Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η θαυματουργός εικόνας της Παναγίας Σπηλιώτισσας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας

 http://mouzakinews.gr/wp-content/uploads/2016/11/astynomia-panagia-slide.jpg
Ευλογημένη και ιστορική ημέρα ήταν για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας η Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016, καθώς από το αστυνομικό μέγαρο διήλθε η θαυματουργός εικόνας της Παναγίας
Σπηλαιώτισσας, κατά την επιστροφή της στη Μονή έπειτα από παραμονή έξι ημερών στην πόλη της Καρδίτσας.  Την Ιερά Εικόνα κόμισε ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μητρόπουλος, ο οποίος με την παρουσία των εφημέριων συναδέλφων μας, π. Νικόλαου Δαλαγιώργου και π. Αθανάσιου Αντωνίου, τέλεσε την ανάλογη δέηση στην αίθουσα διαλέξεων του αστυνομικού μεγάρου, παρουσία πλήθους συναδέλφων. Κατά το χαιρετισμό του ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης ανέφερε ότι θεώρησε υποχρέωση του να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγιασμός, ως ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης στις υπηρεσίες ασφάλειας, τάξης και τροχαίας που πρόσφερε το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη μεταφορά και παραμονή της Υπεραγίας Εικόνας στην πόλη της Καρδίτσας, όσο και στη διαρκή παρουσία της Αστυνομίας στα απομακρυσμένα σημεία της Αργιθέας, όπου και εδρεύει η Ιερά Μονή, αλλά και στη στενή σχέση που έχει αναπτυχθεί με την τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

 Από τη μεριά του ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Θωμάς Καρανάσιος εκπροσωπώντας τον Διευθυντή κ. Βασίλειο Καραπιπέρη, ο οποίος δεν ήταν εφικτό να είναι παρών λόγω έκτακτης υπηρεσιακής ανάγκης, ευχαρίστησε τον Ηγούμενο για την πραγματοποίηση αυτής της μοναδικής και ιστορικού χαρακτήρα διέλευσης της Εικόνας από τη Διεύθυνση Αστυνομίας και παρακάλεσε να γίνονται συχνά παρακλήσεις στην Υπεραγία Θεοτόκο, ώστε να θέτει υπό τη Σκέπη της τους Αστυνομικούς, προστατεύοντας τους από τους κινδύνους που συναντούν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Ακολούθως αντηλλάγησαν  αναμνηστικά δώρα.

Στη συνέχεια ο Ηγούμενος κόμισε την εικόνα και στην Υπηρεσία του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει όλος ο ορεινός όγκος της Αργιθέας, όπου και η Μονής Σπηλιάς. Τον υποδέχτηκε με θέρμη η Διοικητής Α/Β’ κ. Κωνσταντίνα Παλάντζα και σύσσωμο το προσωπικό της Υπηρεσίας. Τέλος η Θαυματουργός Εικόνα επέστρεψε στη φυσική της θέση, στην Ι.Μ. Σπηλιάς, συνοδευόμενη από περιπολικό του Α.Τ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, για την ιδιαίτερη τιμή που επιφύλαξε στους Αστυνομικούς της πόλης μας πραγματοποιώντας αυτή την επίσκεψη, σίγουρα μοναδική στη σχεδόν χιλιετή ιστορία της Ιεράς Μονής. Ευχόμαστε η Υπεραγία Θεοτόκος να προστατεύει όλους τους συναδέλφους από κάθε επιβουλή και κίνδυνο και να φροντίζει επίσης όσους θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος και δεν είναι πια μαζί μας.

πηγή: trikalaola

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια