Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένας παράδεισος στη διάθεση των αστυνομικών

20160829_155114
Η «Κατασκήνωση με Γονείς», μια καινοτομία που υλοποίησε φέτος το Ίδρυμα Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας και αναμφισβήτητα κατέστη ήδη θεσμός καθώς μετά το τέλος των περιόδων της «Κατασκήνωσης για παιδιά», οι εγκαταστάσεις του Αγίου Ανδρέα άνοιξαν για να υποδεχτούν περισσότερες από εκατό οικογένειες αστυνομικών με τα παιδιά τους

Διαβάστε τό άρθρο του προέδρου της ΙΡΑ Καρδίτσας, Γιώργου Ζαρχανή:

Συνήθως οι υπηρεσιακές Διαταγές μας δημιουργούν συναισθήματα πίεσης, ώστε να ανταποκριθούμε στα όσα προστάζει το περιεχόμενο τους και να επιτύχουμε στο έργο μας. Μια Διαταγή του Αρχηγείου όμως φέτος το καλοκαίρι ήταν η ευχάριστη έκπληξη, αφού ουσιαστικά μας διέταζε να …. χαλαρώσουμε!

Πρόκειται φυσικά για εκείνη τη Διαταγή που αφορούσε την «Κατασκήνωση με Γονείς», μια καινοτομία που υλοποίησε φέτος το Ίδρυμα Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας και αναμφισβήτητα κατέστη ήδη θεσμός.

Μετά το τέλος των περιόδων της «Κατασκήνωσης για παιδιά», οι εγκαταστάσεις του Αγίου Ανδρέα άνοιξαν για να υποδεχτούν περισσότερες από εκατό οικογένειες αστυνομικών με τα παιδιά τους.

Όσοι από εμάς δεν είχαμε ξαναβρεθεί σ’ αυτό το υπέροχο μέρος μείναμε έκπληκτοι, τόσο από την ομορφιά και την ηρεμία του τοπίου, όσο και από την αρτιότητα των εγκαταστάσεων. Όμορφα σπιτάκια για κάθε οικογένεια, που δημιουργούσαν άμεσα θαλπωρή στα μέλη της, σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, μικρή αλλά πολύ συμπαθητική παραλία, περιποιημένες εκτάσεις πρασίνου και λουλουδιών, κυλικείο, ακόμη και υπαίθριος κινηματογράφος ήταν μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της κατασκήνωσης.
Ιδιαίτερη επίσης ήταν η αίσθηση ασφάλειας που έδινε σε όλους μας ο χώρος, ιδιαίτερα στις οικογένειες που είχαν μικρά παιδιά. Το πιο χαρακτηριστικό όμως ήταν η άοκνη και ειλικρινής προσπάθεια όλου ανεξαιρέτως του προσωπικού της κατασκήνωσης, οι οποίοι, γυναίκες και άντρες συνάδελφοι, ήταν συνεχώς δίπλα μας, χαμογελαστοί και κεφάτοι και έδειχναν πόσο πολύ αγαπούν την κατασκήνωση και πόσο επιθυμούν να μονιμοποιηθεί ο νέος θεσμός. Ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Μπακαλάρος ήταν πανταχού παρών και φρόντιζε κάθε λεπτομέρεια, δίνοντας τον τόνο και στο υπόλοιπο προσωπικό. Σημαντική ήταν η παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ. Κων/νου Τσουβάλα  στη «λαϊκή βραδιά» που πραγματοποιήθηκε, ο οποίος τόνισε με τη σειρά του ότι πιστεύει πολύ στο νέο θεσμό «Κατασκήνωση με Γονείς» και μας ευχαρίστησε που με την παρουσία μας τον κάνουμε πράξη.
Κλείνοντας και μετά τις απαραίτητες ευχαριστίες προς το Αρχηγείο και το προσωπικό της κατασκήνωσης γι’ αυτό το υπέροχο δεκαήμερο που ζήσαμε με τα παιδιά μας, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι πλέον ξέρουμε πού θα περνάμε ένα δεκαήμερο του καλοκαιριού μας κάθε χρόνο.

Γιώργος Ζαρχανής
Πρόεδρος ΙΡΑ Καρδίτσας

20160830_223352

20160902_134020



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια