Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Ρεσάλτο" σε...σπίτι στο Μενίδι από την Ασφάλεια και τα ΚΕΑ του Λιμεναρχείου Πειραιά - 'Ηταν γεμάτο λαθραία τσιγάρα

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε, μεσημβρινές ώρες

 χθες, ευρείας κλίμακας επιχείρηση από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων καπνικών προϊόντων, καθώς και τη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ενός 38χρονου και ενός 60χρονου, μελών εγκληματικής ομάδας οι οποίοι τα διακινούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.



Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της Διοίκησης Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά,  καθώς και  ομάδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑΝΑΠ/Α.Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύωρη παρακολούθηση, διαπιστώθηκε η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων καπνικών προϊόντων από οικία ιδιοκτησίας του ανωτέρω 38χρονου  στην περιοχή Μενιδίου, σε Ι.Χ. όχημα.

Ακολούθησε, κατ' οίκον έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού κατά την οποία βρέθηκαν στους χώρους του υπογείου και του ισογείου και κατασχέθηκαν  συνολικά πενήντα τέσσερις χιλιάδες επτακόσια πενήντα (54.750) πακέτα τσιγάρων (1.095.000 τσιγάρα) διαφόρων επωνυμιών, τρεις χιλιάδες εξακόσια τέσσερα (3.604) τεμάχια καπνού, πέντε (05) κινητά τηλέφωνα, ένα (01) Ipad, δύο (02) φορητοί υπολογιστές, μία (01) φωτογραφική μηχανή καθώς και ένα (01) Mp3 player.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες τσιγάρων και καπνού πρόκειται να παραδοθούν στο Α' Τελωνείο Πειραιά.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια