Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ε.Α.Π.Σ: Ημέρας Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών. Μνήμη και περισυλλογή

 
Με σεβασμό σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν τελετές για την Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών.
Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος:
 
Στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώον του Πυροσβεστικού Σώματος, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΕΣΚΕ, παρέστησαν συγγενείς, πεσόντων συναδέλφων, καθώς η πολιτική και η πυροσβεστική ηγεσία.
Εκ μέρους της ΕΑΠΣ "στέφανο τιμής" κατέθεσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
 
Η 12η Νοεμβρίου, καθιερώθηκε, με πρόταση της ΕΑΠΣ, ως Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών, με το Νόμο 3511/2006, σε ανάμνηση της θυσίας του Πυροσβέστη Β΄ Τάξης Κωνσταντίνου Πούλιου, ο οποίος τέτοια μέρα, το 1942, παλεύοντας με τις φλόγες σε κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χάνει τη ζωή του και με τη θυσία του, εν ώρα του πυροσβεστικού καθήκοντος, θεμελιώνει το ΗΡΩΟΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.
Για τους ήρωες πεσόντες του Πυροσβεστικού Σώματος, η ΕΑΠΣ έχει εκδώσει δύο αφιερώματα: "Ημέρα μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών" του 2013 και " Ποιός νόμος θα μπορούσε να υποχρεώσει σε Θυσία" του 2014, τα οποία βρίσκονται στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της, στις διευθύνσεις:
 
 
 Στο τεύχος 126 του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2007 του περιοδικού του Π.Σ. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, σε κείμενο του Προέδορυ της ΕΑΠΣ, παρουσιάζεται  μέσα από πηγές του Αρχείου του Πυροσβεστικού Σώματος τόσο το βιογραφικό του πρώτου ήρωα του Π.Σ. όσο και οι  υπηρεσιακές αναφορές για τη θυσία του συναδέλφου Κ. Πούλιου.
 
 
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια