Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιβλήθηκε ποινή σε γυναίκα Αστυνομικό για ανακριβές Πόθεν Έσχες

«Καμπάνα» από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε γυναίκα αστυνομικό για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, αλλά και στο σύζυγό της, καθώς η
δήλωση είναι κοινή και συνυπογράφεται.

Το ζευγάρι καταδικάστηκε προχθές σε 18 μήνες φυλάκιση, με αναστολή και εφέσιμη και χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ έκαστος!

Η υπόθεση είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε στα «Πόθεν Έσχες» αστυνομικών, πριν από τρία με τέσσερα χρόνια, εν προκειμένω από την Εφορία Βόλου.
Δείτε στο Forum του Policenet
Διευκρινίσεις για το Πόθεν Έσχες Αστυνομικών

Ο άνδρας δεν υποχρεούταν να υποβάλει δήλωση «Πόθεν Έσχες» ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ωστόσο, στην Ελληνική Αστυνομία δεν υποβάλουν τη δήλωση περιουσιακών στοιχείων μόνο οι αρχηγοί και οι υπάρχηγοί, αλλά και ολόκληρο το αστυνομικό προσωπικό, από τον ανώτερο στην ιεραρχία μέχρι και τον κατώτερο.

Η αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κάποιες ανακρίβειες στη συμπλήρωση των δηλώσεων, όπως για τις άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που είχαν υποβληθεί εκπρόθεσμα, αλλά και για τα ακριβή ποσά εισοδήματος με διαφορές της τάξεως των 1.000 ευρώ.

Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί κατηγορούμενη, αλλά και ο σύζυγος, μάλιστα αρχικώς για κακούργημα και στη συνέχεια για πλημμέλημα, καθώς η πρόοδος της έρευνας οδήγησε σε υποβάθμιση του αδικήματος.

Τελικά προχθές κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δικάστηκαν και η αστυνομικός, αλλά και ο άνδρας αν και ως επιχειρηματίας δεν είχε υποχρέωση να υποβάλει δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Αμφότεροι έκαναν λόγο για τυπικά λάθη και όχι ουσίας και για να τεκμηριώσουν τις θέσεις τους επικαλέστηκαν τις αντίστοιχες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Όπως υποστήριξαν, είχαν όλα τα ακριβή στοιχεία, τα οποία ήταν δηλωμένα φορολογικά.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός τους δεν έγινε δεκτός από το Δικαστήριο. Ο Εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή και αντέτεινε ότι τα λάθη ήταν ουσίας και όχι τυπικά.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τους κατηγορούμενους, οι οποίοι άσκησαν έφεση.



ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ (Tαχυδρόμος)
thessalianews.gr
policenet.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια