Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνήθεις λόγοι που μας προκαλούν… πονοκέφαλο και πώς θα τον καταπολεμήσουμε


Το κεφάλι σου πάει να σπάσει και τρέχεις αμέσως να πάρεις παυσίπονο, χωρίς καν να σκεφτείς τι είναι αυτό που τον προκαλεί. Δες παρακάτω ποια μπορεί να είναι η αιτία του και πως θα τον «εξαφανίσεις» απολύτως φυσικά, χωρίς να επιβαρύνεται τον οργανισμό σας!

Όπως εξηγεί ο Δρ Πέανφιλντ, η συχνή χρήση παυσίπονων μπορεί τελικά να εντείνει τους πονοκεφάλους. Ο πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, όμως, εμείς σου δίνουμε παρακάτω μερικές πολλές συχνές αιτίες και την κατάλληλη «φυσική» θεραπεία, ώστε την επόμενη φορά που θα έχεις ένα κεφάλι «καζάνι», να μη χρειαστεί να τρέξεις στο φαρμακείο. Δοκίμασέ τους, αφού δεν έχεις τίποτα να χάσεις παρά μόνο τον… πονοκέφαλο!

Ασκήσεις με το κεφάλι
Όταν βλέπουμε τηλεόραση ή χαζεύουμε στο διαδίκτυο, το κεφάλι μας μένει ακίνητο για πολλή ώρα με αποτέλεσμα να πονάνε τα μάτια μας και να μας πιάνει πονοκέφαλος. Μια καλή λύση είναι, σε τακτά χρονικά διαστήματα, να γέρνεις το κεφάλι σου προς τα μπρός γέρνοντας δεξιά – αριστερά και ταυτόχρονα να κάνεις κυκλικές κινήσεις με τους ώμους. Αυτό θα σε χαλαρώσει και θα διώξει τον πονοκέφαλο ως δια μαγείας.

Μαγνήσιο
Ο πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη μαγνησίου. Το μαγνήσιο χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία, διαφορετικά αυτά συσπώνται και προκαλούν πονοκεφάλους. Συμπληρώματα μαγνησίου συνίστανται κυρίως για τις ημικρανίες και για προ-εμμηνορροϊκούς πονοκεφάλους, όπου τα επίπεδα μαγνησίου είναι χαμηλά. Ωστόσο, πριν το δοκιμάσεις είναι καλό να συμβουλευτείς το γιατρό σου, μιας και δε συνίσταται σε όσους έχουν πρόβλημα με τα νεφρά ή παίρνουν φαρμακευτική αγωγή για άλλες παθήσεις.

Βότανα
Ένα αφέψημα από σκουτελλάρια ή αρώνια μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά. Με μόλις 15-20γρ βοτάνων και ένα φλιτζάνι νερό, φτιάχνεις ένα αφέψημα που διώχνει μακριά -όχι μόνο τον πονοκέφαλο, αλλά το στρες, την αϋπνία, τις ημικρανίες και πολλά άλλα. Στην υγειά σου λοιπόν!

Ένα κρακεράκι την ημέρα, τον πονοκέφαλο κάνει πέρα
Ο πρωινός πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται στα πεσμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το σάκχαρο πέφτει συχνά κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν, λοιπόν, ξύπνησες με πονοκέφαλο, απλά φάε ένα κρακεράκι ή μια φέτα ψωμί για τοστ.

Μαξιλάρι στα μέτρα σου
Βρες το κατάλληλο μαξιλάρι. Ναι, όσο παράλογο κι αν ακούγεται, παίζει σημαντικό ρόλο. Όταν κοιμόμαστε, το κεφάλι μας πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένο με τη σπονδυλική στήλη, αλλά δεν κοιμόμαστε όλοι στην ίδια στάση. Οι περισσότεροι από εμάς, κοιμούνται συνήθως κουλουριασμένοι στο πλάι, οπότε ένα μαλακό μαξιλάρι που γεμίζει το κενό μεταξύ κεφαλιού και στρώματος είναι ότι πρέπει. Αν προτιμάς να κοιμάσαι ανάσκελα, βρες ένα μαξιλάρι που να μην είναι ούτε πολύ μαλακό, ούτε πολύ ψηλό, κι αν κοιμάσαι μπρούμυτα καλύτερα να μη χρησιμοποιείς καθόλου μαξιλάρι.

Ο πονοκέφαλος του Σαββατοκύριακου
Συνήθως έχεις πονοκέφαλο το Σάββατο, δηλαδή ακριβώς τη μέρα που δε δουλεύεις και θέλεις να απολαύσεις τον καφέ σου. Ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι μια αντίδραση του οργανισμού, όταν χαλάει το καθημερινό πρόγραμμα. Ο καλύτερος τρόπος να τον αντιμετωπίσεις, είναι να μην έχεις μεγάλες μεταπτώσεις στο πρόγραμμά σου. Φτιάξε μια λίστα με μικροδουλειές που μπορείς να κάνεις το Σάββατο το πρωί και καθώς κυλά η μέρα να κάνεις όλο και λιγότερα και να χαλαρώνεις σταδιακά.

Τρίξιμο δοντιών
Το τρίξιμο των δοντιών κατά τον ύπνο, μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, γνωστό και ως TMJ (κροταφογναθικής διάρθρωσης). Εάν θέλεις να ελέγξεις τι συμβαίνει, απλά πίεσε ελαφρώς το σημείο που ενώνονται η άνω και η κάτω γνάθος (μπροστά από τα αφτιά) και άνοιξε το στόμα σου. Αν την ώρα που κλείνει το στόμα σου, κάνει κάποιο ήχο, ή αν η ένωση είναι χαλαρή, τότε μάλλον ο πονοκέφαλός σου οφείλεται στο τρίξιμο των δοντιών. Μπορείς να κάνεις την παρακάτω άσκηση που θα σε βοηθήσει πολύ: Πριν κοιμηθείς, τοποθέτησε τη γλώσσα στον ουρανίσκο και πίεσε απαλά, προσπαθώντας να ανοιγοκλείσεις το στόμα σου. Αν δε δεις διαφορά θα πρέπει να επισκεφτείς τον οδοντίατρό σου, για να σου δώσει την κατάλληλη συμβουλή.

Κόκκινο κρασί
Το κόκκινο κρασί μπορεί να σε «χτυπήσει» ξαφνικά. Ακόμα κι αν ήπιες μόλις μισό ποτήρι μπορεί να σου προκαλέσει τρομερό πονοκέφαλο. Καλύτερα να πίνεις κρασιά καλής ποιότητας και να προτιμάς τα λευκά. Αν, πάλι, δε μπορείς να αποχωριστείς το αγαπημένο σου Μπορντώ, τότε υπάρχει ένα μικρό τρικ : πριν το κρασί, πιες μια κούπα μαύρο τσάι. Το τσάι περιέχει ένα ισχυρό αντιισταμινικό που «εξουδετερώνει» τις παρενέργειες του κρασιού, έτσι θα μπορείς άφοβα να απολαύεις το αγαπημένο σου κρασί χωρίς να ανησυχείς για τον πονοκέφαλο.

Γυμναστική
Η γυμναστική είναι πολύ ευεργετική για τον οργανισμό και μάλιστα «ελέγχει» και τον πονοκέφαλο. Όταν γυμναζόμαστε εκκρίνονται ενδορφίνες, δηλαδή ορμόνες της χαράς, κι έτσι ελέγχεται ο πονοκέφαλος.

Σεξ
Εάν η γυμναστική «ελέγχει» τον πονοκέφαλο γιατί εκκρίνονται ενδορφίνες, το σεξ τον «εξαφανίζει» μιας κι είναι σαν μια έκρηξη ενδορφινών. Γι’ αυτό λοιπόν, το «όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο» είναι μια φράση που δεν πρέπει να ξαναπείς.


Πηγή: faysbook.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια