Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτό είναι το ποτό που βοηθά σημαντικά τη νοητική μας λειτουργία


Γνωρίζουμε ότι τα φλαβονοειδή που περιέχει το κόκκινο κρασί έχουν ευεργετική δράση για τον εγκέφαλό μας, καθώς συμβάλλουν στην αποτύπωση των αναμνήσεων. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Behavioral Brain Research δείχνει όμως ότι και ένα άλλο αγαπημένο ποτό παίζει σημαντικό ρόλο στην εγκεφαλική λειτουργία.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως η ξανθοχουµόλη, ένα είδος φλαβονοειδών που υπάρχουν σε αφθονία στη μπύρα, ενισχύει σημαντικά τη νοητική λειτουργία, τουλάχιστον στα νεαρά ποντίκια. Η επίδραση της ουσίας δεν ήταν αντίστοιχη για τα μεγαλύτερης ηλικίας ποντίκια.

Οι ερευνητές χορήγησαν τεράστια δόση της ουσίας στα πειραματόζωα –αντίστοιχη με 2.000 λίτρα μπίρας– οπότε είναι δύσκολο να ερμηνευθούν τα αποτελέσματα σε πραγματικές συνθήκες.

Σε καμία περίπτωση, πάντως, η μελέτη δεν αποτελεί «δικαιολογία» για την αλόγιστη κατανάλωση μπύρας, όμως οι ερευνητές σημειώνουν πως η επίδραση των φλαβονοειδών, όπως αυτά που βρίσκονται στα μούρα και τη μαύρη σοκολάτα, πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω.


Πηγή: womantoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια