Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όχημα μεταγωγών ή... νεκροφόρα;

Ανάμεικτα συναισθήματα θλίψης, απογοήτευσης, οργής και αγανάκτησης, διακατέχουν το τελευταίο και αρκετά μεγάλο, χρονικό διάστημα, τους υπηρετούντες στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας
Ιωνίας, Αστυνομικούς.
Όπως είναι γνωστό το εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα, εκτός από τα καθήκοντα τμήματος τάξης που εκτελεί, συνάμα είναι επιφορτισμένο με τις μεταγωγές ποινικών και διοικητικών κρατουμένων λειτουργώντας παράλληλα και ως Τμήμα Μεταγωγών.
Καθημερινά οι αστυνομικοί του ως άνω Αστυνομικού Τμήματος, εκτελούν μεταγωγές κρατουμένων από και προς την Λάρισα, που λειτουργεί Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων, αλλά και προς την Αθήνα, πολλές φορές παρατύπως, όταν δεν είναι δυνατή η μετάβαση των κρατουμένων εκεί με οποιοδήποτε άλλο, βασιζόμενο στο Προεδρικό Διάταγμα που ορίζουν το ορθώς γενόμενο τέλεσης μεταγωγών, τρόπο.
Το ειδικώς διαμορφωμένο για την τέλεση μεταγωγών όχημα εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σε συνεργείο, μετά τις συνεχής, από την πολυχρησία και τα πολλά χιλιόμετρα που έχει διανύσει, βλάβες για την επισκευή των οποίων τα χρήματα που ως τώρα έχουν δαπανηθεί από το επιβαρυμένο Ελληνικό Δημόσιο, ισοδυναμούν, ίσως και να ξεπερνούν την πραγματική του αξία. Εύλογο λοιπόν και αναπάντητο το ερώτημα: ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ;
Έτσι μετά την ακινητοποίηση του, επιβεβλημένη κρίθηκε η αντικατάστασή του με κάποιο άλλο και καθόσον χρήματα δεν υπάρχουν, οι συνάδελφοι του Τμήματος <<ενισχύθηκαν>>, με όχημα που μόνο ως ΝΕΚΡΟΦΟΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ.
Άπειρα τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει, σάπιο, μιας και η σκουριά ξεχειλίζει, αναδύοντας <<υπέροχη ευωδία>>, για κανόνες ασφαλούς μετάβασης κρατουμένων δε, ούτε λόγος, μιας και η <<λαμαρίνα>> που παρεμβαίνει μεταξύ των συνοδών αστυνομικών και των κρατουμένων τίθεται υπό κατάρρευση.
Χρόνος μετάβασης μέχρι την Λάρισα, αξιοθαύμαστα αργός, υπολογισμένος με ακρίβεια στη μία ώρα και τριάντα λεπτά με ταχύτητα που να μην υπερβαίνει τα 70χλμ, διότι ελλοχεύει κίνδυνος ανάφλεξης των <<υπερσύγχρονων>> μηχανικών των συστημάτων.
Πολλές οι φορές που μεσούσης της Εθνικής Οδού ακινητοποιείται, βγάζοντας καπνούς με κίνδυνο κατ’ αρχάς της ζωής των επιβαινόντων-ηρώων-μελλοθάνατων σε αυτό και κατά δεύτερον, κίνδυνος απόδρασης κρατουμένων με δυσάρεστες συνέπειες για τους συνοδούς αστυνομικούς που εκτός από τη ζωή τους, ρισκάρουν και το μεροκάματό τους.
Και τότε κάποιοι εκ των εχόντων τα ηνία της διοίκησης τάχιστα θα διατάξουν Ε.Δ.Ε. για τυχόν πειθαρχικές συνέπειες και ευθύνες αστυνομικών ή στη χειρότερη των περιπτώσεων θα συντάξουν και θα εκφωνήσουν δακρύβρεχτους επικήδειους, που σύντομα θα ξεχαστούν.
Ως Ε.Α.Υ.Μαγνησίας οφείλουμε να προστατεύσουμε τις ζωές ανθρώπων και να διαφυλάξουμε το μισθό των συναδέλφων μας θέτοντας προς άπαντα αρμόδιο τα ακόλουθα ερωτήματα:
Ποιος θα λογοδοτήσει σε περίπτωση απόδρασης ή τροχαίου ατυχήματος και πόσο προσμετράτε η αξία της ανθρώπινης ζωής;
Γιατί παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας κάποιοι <<σφυρίζουν>> αδιάφορα και μετατοπίζούν σε τρίτους τις ευθύνες;
Σε μια Αστυνομία που θέλετε να αποκαλείται σύγχρονη είναι ντροπή να κυκλοφορούν νεκροφόρες που ούτε καν θα περνούσαν την είσοδο οποιουδήποτε συνεργείου ελέγχου Κ.Τ.Ε.Ο.
Πως δε καλούμαστε να ελέγχουμε και να επιβάλουμε σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. ποινές στους οδηγούς Ι.Χ. οχημάτων, όταν τα δικά μας οχήματα και δη το συγκεκριμένο θέτει σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές;
Ευελπιστούμε στο άμεσο χρονικό διάστημα να δοθεί επιτέλους μια λύση ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ…. 
 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο



Ο Πρόεδρος


Ανάργυρος ΔΙΧΤΑΣ
Ο Γεν. Γραμματέας


Κωνσταντίνος ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια