Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ειδομένη στο στόχαστρο κακής κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας, Επιστολή αναγνώστη

Στα τελευταία δημοσιεύματα στο διαδίκτυο γίνεται λόγος με περίτρανους τίτλους, ότι κάτοικοι της Ειδομένης «σήκωσαν» σημαίες της χούντας στην είσοδο του χωριού. Εκφράσεις όπως
<<εντύπωση προκαλεί>> οι σημαίες, <<προβληματίζει>> και όπως φαίνεται <<δεν ενοχλεί ιδιαίτερα τους λιγοστούς κατοίκους της περιοχής>> για ακόμα μια φορά προσβάλλουν τον νοήμονα αναγνώστη . Για ακόμα μια φόρα στο στόχαστρο μπαίνουν οι κάτοικοι της Ειδομένης, με την δημοσιογραφία στο ρόλο δημαγωγού για ακόμα μια φορά. Η παραπλανητική και γενικά κακή δημοσιογραφία προσπαθεί αν διαστρεβλώσει και να δημιουργήσει σενάρια ευφάνταστα.

Η πράξη αυτή προκάλεσε προβληματισμό για όλους τους εκείνους τους  ανίδεους, που έσπευσαν να αναπαράγουν ένα δημοσίευμα χωρίς να σκεφτούν ότι ως δημοκρατικό δικαίωμα, ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράσει τις  πεποιθήσεις του. Όμως αίσθημα προκαλεί το ότι κάνεις δεν πλησίασε μάθει   γιατί άραγε ο κάτοικος αυτός προχώρησε σε μια τέτοια πράξη.

Σε αυτά εμπλέκουν και τον δήμαρχο της περιοχής που όπως γράφηκε  <<μάλλον ακόμη δεν έχει δει τις σημαίες>>, είναι ίδιος ήταν ιδιαίτερα ενεργός στην κορύφωση του προσφυγικού δράματος που παίχτηκε στην Ειδομένη  δηλώνοντας ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει» και κάνοντας μηνύσεις κατά της κυβέρνησης, που ίσως προάσπιζε τα δικαιώματα των κατοίκων και αναγνώρισε ότι οι λιγοστοί κάτοικοι έγιναν αποδέκτες παραβατικών πράξεων με κλοπές, βανδαλισμούς,  απειλές, διαρρήξεις καθώς και ζωοκλοπής ζωοκτονίας. Αυτοί οι λιγοστοί κάτοικοι είναι Έλληνες πολίτες, και κάτοικοι του δήμου του. Κάτι που η πολιτεία αδιαφορούσε προφανώς, με την αποδοχή της λειτουργίας του παράνομου καταυλισμού.

Ίσως ως ένδειξη αντίδρασης αδιαφορίας από το κράτος εικάζω ότι υψώθηκαν και οι σημαίες.

«Η κατάσταση είχε ξεφύγει » και ο Δήμαρχος  έκανε  μηνύσεις κατά της κυβέρνησης για την αδιαφορία και την έκθεση των κατοίκων σε κίνδυνο. Η αδιαφορία αυτή ακόμα και σήμερα μετά από έξι μήνες συνεχίζεται και με την μη καταβολή των αποζημιώσεων των κατοίκων για όλα αυτά που συνέβησαν.

Στου έξι μήνες μετά από την εκκένωση και την κατάργηση του παράνομου καταυλισμού , που σημειωτέον τον αποκαλούσαν παράτυπο ( λανθασμένα) σκέφτηκαν να αναπαράγουν το θέμα που κάνει αίσθηση και πουλάει, την σημαία της 21 ης Απριλίου και όχι παράδειγμα για τις αποζημιώσεις που το κράτος ταλαιπωρεί τους κατοίκους. Τα ΜΜΕ  αναπαράγουν το θέμα που αποδίδει, ως λάθος στους κατοίκους της Ειδομένης, και όχι αυτό που δείχνει την αδιαφορία της πολιτείας προς τους κατοίκους.

Σταματήστε την κατευθυνόμενη κακή δημοσιογραφία, δηλαδή η αναπαραγωγή λανθασμένων πληροφοριών που καταλήγουν σε παραπληροφόρηση του κοινού.

Ελέγξτε την πραγματικότητα, σεβαστείτε το δικαίωμα του καθενός μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια να  εκφράζεται ελεύθερα για τις πεποιθήσεις του

Θέλετε να αναπτύξετε το θέμα; ακούστε και την άλλη πλευρά δώστε του το δικαίωμα να υπερασπιστεί την θέση του και στην παρούσα τους λόγους της ανάρτησης της σημαίας.

Θέλετε κάποιο θέμα πιο ζωντανό;

Αναζητήστε τον ιδιοκτήτη της παροχής ρεύματος στον παράνομο καταυλισμό και τις προϋποθέσεις που τους δόθηκε ρεύμα σε απαγορευμένη περιοχή

Αναζητήστε τους λόγους και τους αρμόδιους που δεν κατέφυγαν ενάντια σε αυτόν τον ιδιοκτήτη για όλα αυτά που έπαθαν οι κάτοικοι (κάτι που αποδέχεται η κυβέρνηση αλλά καθυστερεί να αποζημιώσει)

Σταματήστε να είσαστε όργανα της αδικίας και της δημαγωγίας ενάντια στους κατοίκους της Ειδομένης.


.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια