Στον "αέρα" η μεταστέγαση της ΔΑ Ρεθύμνου - Τί ζήτησαν από τον Υπ.Υγείας οι αστυνομικοί (φωτό & βίντεο)

Στον αέρα παραμένει η ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου στο Ρέθυμνο, αφού μόνο οι τοπικοί φορείς προχωρούν τις διαδικασίες, ενώ το κεντρικό κράτος κωφεύει.. Οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου
έθεσαν σειρά ζητημάτων στους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους του νομού μεταξύ των οποίων και η αναδιάρθρωσητων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ και η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τα ειδικά μισθολόγια.

Ένα κτίριο που θα έπρεπε να έχει κατεδαφιστεί προ πολλού, εξακολουθεί να στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στο νομό Ρεθύμνου και ενώ έχουν κινητοποιηθεί δήμος και αντιπεριφέρεια, το θέμα έχει ξανά βαλτώσει. Πολιτική λύση ζητούν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί του Ρεθύμνου, αφού έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη από μηχανικό του δήμου, έχει εγκριθεί από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και έχουν αλλάξει οι όροι του παραχωρητηρίου της έκτασης από το δήμο στο υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Το νέο αστυνομικό μέγαρο Ρεθύμνου θα ανεγερθεί στο χώρο της σχολής αστυφυλάκων, όμως το υφιστάμενο κτίριο δεν επιδέχεται ούτε καν ανακαίνισης πια με τον αμίαντο στους τοίχους του, τα προβλήματα στατικότητας, την έλλειψη υποδομών ΑμεΑ, χώρων για γραφεία και αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
Οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου συναντήθηκαν με τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Ρεθύμνου στους οποίους έθεσαν επίσης υπόψιν την ανάγκη να προχωρήσει αμέσως η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, όπως και η αποκατάσταση του μισθολογίου τους.
astynomia-rethymno-palio-ktirio-2
astynomia-rethymno-palio-ktirio-3
astynomia-rethymno-palio-ktirio-1
Το Σάββατο 19/11/2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και Βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα ΞΑΝΘΟ καθώς και τον Βουλευτή Ρεθύμνου Ιωάννη ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ. Συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα που απασχολούν το Αστυνομικό Προσωπικό αλλά και ευρύτερα την κοινωνία του Ρεθύμνου.
Εκτός των άλλων αναφερθήκαμε:
1. Στην ανάγκη συμμόρφωσης της Κυβέρνησης με τις αποφάσεις του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Χώρας το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις των μισθολογικών μας περικοπών που επέβαλλε ο Ν.4093/2012, καταθέτοντας σχετικό αναλυτικό υπόμνημα (Αποφάσεις Συμβουλίου της Επικρατείας – Ειδικά μισθολόγια).
2. Στην άμεση εφαρμογή του σχεδίου της αναδιάταξης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.
3. Στην έμπρακτη και ουσιαστική βοήθεια ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την οριστική επίλυση του κτηριακού προβλήματος των κεντρικών Αστυνομικών υπηρεσιών της πόλης του Ρεθύμνου. Απαιτείται η κατασκευή ενός νέου & σύγχρονου Αστυνομικού κτηρίου, σε ελεύθερο χώρο του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, το οποίο θα πληρεί τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών Υπηρεσιών της πόλης.
Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ευχάριστο κλίμα. Τόσο ο κ. Υπουργός όσο και ο κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, αναγνώρισαν την σοβαρότητα των προβλημάτων μας και δήλωσαν ότι θα πράξουν ότι καλύτερο μπορούν για την επίλυση αυτών.

cretedoc.gr
andreas-xanthos-giannis-kefalogiannis-astynomia-1