Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερντογάν: Μην μας απειλείτε, θα ανοίξουμε τις πύλες στους μετανάστες

«Μην μας απειλείτε, θα ανοίξουμε τις πύλες σε τρία εκατομμύρια μετανάστες» προειδοποίησε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες μόνο ώρες μετά τις ανάλογες απειλές του τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Απευθυνόμενος στην ΕΕ, σε ομιλία του σε γυναικείες οργανώσεις ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε: «Μην μας πιέζετε, μην μας απειλείτε. Αν προχωρήσετε ακόμα περισσότερο με τις αποφάσεις σας, οι πύλες των συνόρων θα ανοίξουν».

«Τρία εκατομμύρια πρόσφυγες… (στην Τουρκία) κι εμείς τους δίνουμε τροφή. Τι θα συμβεί αν ανοίξει τις πύλες η Τουρκία; Αν προχωρήσετε ακόμα περισσότερο με τις αποφάσεις σας, οι συνοριακές πύλες θα ανοίξουν» ανέφερε ο Ερντογάν. Πρόσθεσε δε, ότι «εμείς δεν σηκώνουμε απειλές». 
Σημειώνεται ότι αντίστοιχες δηλώσεις έχει κάνει και στο παρελθόν ο τούρκος πρόεδρος, ενώ κλιμακώνει τη ρητορική του, ενώ από την πλευρά του, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σε δηλώσεις του την Πέμπτη σχολίασε πως «είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί», 

Σημειώνεται ότι το ψήφισμα, με ευρεία πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ζήτησε να «παγώσουν» προσωρινά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ - Τουρκίας, έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στην Άγκυρα, παρότι δεν είναι δεσμευτικό.

Στο μεταξύ, στη διαδικτυακή της έκδοση η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου δημοσιεύει εκτενή ανάλυση της Christiane Schlötzer με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο Ερντογάν και τα σύνορα της καρδιάς του». 

skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια