Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Αφιέρωμα στο Μάρλον Μπράντο


Με ένα αφιέρωμα στο «ιερό τέρας» της υποκριτικής τέχνης, το Μάρλον Μπράντο, ανοίγει τη νέα σεζόν η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Τζον Χιούστον, Φράνσις Φορντ Κόπολα, Μπερνάρντο Μπερτολούτσι και Άρθουν Πεν σκηνοθετούν το σπουδαίο Μπράντο σε τέσσερις ταινίες – σταθμούς της έβδομης Τέχνης που δεν παύουν ούτε στιγμή να γοητεύουν το σινεφίλ κοινό: Ανταύγειες σε χρυσά μάτια, Ο Νονός, Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι και Οι φυγάδες του Μιζούρι.

Το αφιέρωμα, με τίτλο «Marlon Brando: Reflection in a wild eye» πραγματοποιείται από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016 στο αγαπημένο στέκι της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, την αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι.


Στην ταινία «Ο Νονός» ο αξεπέραστος Μάρλον Μπράντο, που πήρε το ρόλο χάρη στην επιμονή του Κόπολα, έβαζε βαμβάκι και χαρτοπετσέτες στο στόμα προκειμένου να μοιάζει πολύ μεγαλύτερος, καθώς όταν γυρίστηκε η ταινία ήταν μονάχα 47 χρόνων.


Στην ταινία «Οι φυγάδες του Μιζούρι» ο Μπράντο, σ’ έναν από τους ίσως πιο ακραίους ρόλους της καριέρας του, απαίτησε να έχει σε κάθε σκηνή που εμφανίζεται και διαφορετική ενδυματολογική αμφίεση.


Υπεραξία της ταινίας «Ανταύγειες σε χρυσά μάτια» είναι η εκπληκτική ερμηνεία του σπουδαίου Μάρλον Μπράντο σε μια από τις καλύτερες -και λιγότερο γνωστές- της καριέρας του.


Για την ταινία «Το Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι», ο ίδιος ο Marlon Brando είπε στην αυτοβιογραφία του: «με άφησε άδειο και εξουθενωμένο, ένα μέρος του πόνου που ένιωθα ήταν δικός μου. Έτσι αργότερα αποφάσισα να κάνω τη ζωή μου με ένα τρόπο που θα ήταν λιγότερο καταστρεπτικός συναισθηματικά».

Πώληση εισιτηρίων: Αίθουσα «Σταύρος Τορνές» (Αποθήκη 1, Λιμάνι, τηλ. 2310-508.398, cinematheque@filmfestival.gr).
Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τα μέλη).
Κάρτα μέλους: 1 ευρώ.

Πρόγραμμα προβολών:

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου
18.30 Οι φυγάδες του Μιζούρι
21.00 Ανταύγειες σε χρυσά μάτια

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου
18.00 Ο Νονός
21.15 Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι

Σάββατο 26 Νοεμβρίου
18.30 Ανταύγειες σε χρυσά μάτια
21.00 Ο Νονός

Κυριακή 27 Νοεμβρίου
18.30 Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι
21.00 Οι φυγάδες του Μιζούρι


Πηγή: cinematheque.filmfestival.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια