Αυτά είναι τα στελέχη-πρότυπο για το Πολεμικό Ναυτικό! Δείτε τι έκαναν και βραβεύτηκαν - ΦΩΤΟ

Βραβεία για εξαίρετες πράξεις έλαβαν στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού κατά τη διάρκεα εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την A.H.E.P.A. HELLAS στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας των Ευχαριστιών».

Η ΑΗEPA επέλεξε να τιμήσει, το Πολεμικό Ναυτικό και να απονείμει τα φετινά βραβεία στο προσωπικό του, για τη δράση και την προσφορά τους, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Γ. Γιακουμάκη. 


Τα τέσσερα στελέχη του ΠΝ, στα οποία απονεμήθηκε ηθική τιμητική διάκριση, τιμήθηκαν για τη δράση και τα επιτεύγματά τους υπερβαίνοντας κατά πολύ την έννοια του καλώς εννοούμενου καθήκοντος. Ειδικότερα, τα στελέχη του ΠΝ που τιμήθηκαν ήταν:
  • Ο Πλωτάρχης Φωκίων Μαϊράγκας ΠΝ: Ως Ύπαρχος του Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ, μη φειδόμενος κόπου και χρόνου, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την επιτυχή αντιμετώπιση πάσης φύσεως σοβαρών προβλημάτων που ανέκυψαν, κατά την ενεργοποίηση και επιχειρησιακή ένταξη των Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ, ΩΚΕΑΝΟΣ, ΠΙΠΙΝΟΣ και ΜΑΤΡΩΖΟΣ, επιδεικνύοντας οξύνοια, αυτοπεποίθηση, ευρηματικότητα και ενεργώντας πάντα με γνώμονα την αύξηση της αυτάρκειας της Διοίκησης και τη μεταφορά στα πληρώματα των Υ/Β της αποκτηθείσας γνώσης και εμπειρίας.
  • Ο Υποπλοίαρχος Χρήστος Κλειάσιος ΠΝ: Ως Κυβερνήτης του ΠΠ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, συμμετείχε σε επιχειρήσεις «Συνδρομή ΠΝ στο ΛΣ-ΕΛ.ΕΚΤ-Αντιμετώπιση της Μεταναστευτικής/Προσφυγικής κρίσης στο Αιγαίο» και έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία, αποστολές εντοπισμού, περισυλλογής και διάσωσης ανθρώπων στη θάλασσα, στην περιοχή ν. Λέσβου, γεγονός που αποδεικνύει υψηλό αίσθημα ανθρωπισμού, επαγγελματισμού, ευθύνης και προσήλωσης κατά την ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος.
  • Ο Κελευστής (ΗΛ) Θεόδωρος Ταλλίδης: Ενεργώντας τάχιστα και αποτελεσματικά, αντιλήφθηκε πρώτος και συμμετείχε στην κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πρωινές ώρες, στο χώρο του μαγειρείου της Φ/Γ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ,επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό, αυταπάρνηση και θάρρος ενώπιον φυσικών κινδύνων.
  • δ. Ο Μόνιμος Πολιτικός Υπάλληλος Β’ βαθμού ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Κωνσταντίνος Βλάχος. Συνέβαλε αποφασιστικά στην σχεδίαση, υλοποίηση και εγκατάσταση της μονάδας ελέγχου διασύνδεσης συστημάτων ηλεκτρονικών συσκευών, και στην αξιοποίηση εξειδικευμένων λειτουργιών οπλικών συστημάτων, σε επιχειρησιακές μονάδες του Στόλου, με την ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση για το Πολεμικό Ναυτικό. Στο πρόσωπο του εν λόγω πολιτικού υπαλλήλου τιμήθηκε το σύνολο των υπαλλήλων του Πολιτικού Προσωπικού, που με τις ενέργειες και πράξεις τους επιδεικνύουν αριστεία.
Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Τέρενς Κουίκ, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, ως εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.


onalert.gr