Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έξωση στη Διεθνή Αμνηστία από τη Μόσχα

Σφραγισμένη πόρτα και αλλαγμένες κλειδαριές βρήκαν οι υπάλληλοι του γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μόσχα το πρωί της Κυριακής. Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το
ενοικιαστήριο έληξε και προειδοποίησε πως όποιος υπάλληλος βρεθεί μέσα στο κτίριο θα θεωρείται παράνομος. «Ήμασταν πάντα τυπικοί στις πληρωμές μας» απαντά η Διεθνής Αμνηστία.
Οι φωτογραφίες δείχνουν την πόρτα του γραφείου σφραγισμένη με ένα επίσημο σημείωμα από τις αρχές της πόλης της Μόσχα. Η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι το σύστημα συναγερμού, αλλά και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο γραφείο έχουν κλείσει.
(AP Photo/Ivan Sekretarev)
Η απάντηση της Μόσχας ήταν πως το συμβόλαιο της Διεθνούς Αμνηστίας έχει λήξει και πως όποια μέλη και εργαζόμενοι μπουν ξανά στο κτίριο θα θεωρηθεί ότι παραβιάζουν το νόμο.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μόσχα δήλωσε ότι η οργάνωση νοικιάζει το εν λόγω κτίριο εδώ και 20 χρόνια και ήταν πάντα τυπική στις πληρωμές ενοικίου και λογαριασμών.
«Δεδομένου του κλίματος που επικρατεί στη Ρωσία υπάρχει ένας αριθμός εύλογων εξηγήσεων, αλλά είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα» δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Τζον Νταλχούιζεν σε δήλωσή του.
Πάντως, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία έχουν διαμαρτυρηθεί αρκετές φορές πως υπόκεινται πίεση τα τελευταία χρόνια, αλλά και εκφοβισμό και αλλαγή νομοθεσίας στον τρόπο που λειτουργούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Την Τρίτη η Διεθνή Αμνησίας εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την αντιμετώπιση του ακτιβιστή Ιλντάρ Ντάντιν, ο οποίος κατήγγειλε βασανιστήρια από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η Διεθνής Αμνησία, επίσης, έχει υπάρξει εξαιρετικά επικριτική κατά των ρωσικών βομβαρδισμών στη Συρία.
efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια