Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μόλις διαπίστωσες ότι τα μαλλιά σου αρνούνται να … μείνουν στη θέση τους; Μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις και να κάνεις!


Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το 85% των αντρών θα αντιμετωπίσουν θέματα με το τριχωτό της κεφαλής κάποια στιγμή της ζωής τους. Κι όχι δεν σου το εύχομαι, αλλά ακόμη και είσαι από τους τυχερούς που έχουν τα μαλλιά τους στη θέση τους, καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στο κείμενο που ακολουθεί!

Παρόλο που μέχρι κάποια ηλικία είχες πυκνά ωραία μαλλιά, αν τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να υποχωρούν οι κρόταφοί σου και να σχηματίζεται το περιβόητο... «μπιφτέκι» στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου, μάλλον ήρθε η ώρα να λάβεις κάποια πράγματα της αντρικής περιποίησης πολύ σοβαρά!

Μην κάνεις το πρόβλημα χειρότερο

Σου έχουμε κακά και... κακά νέα! Πάμε να αρχίσουμε πρώτα από τα κακά. Όταν αρχίσουν να υποχωρούν τα μαλλιά από το κεφάλι σου, δεν υπάρχει αναστρέψιμος τρόπος να σταματήσεις τη διαδικασία ή να την αλλάξεις, φυσικός τρόπος τουλάχιστον, οπότε πρέπει να συμβιβαστείς με το ότι έχεις αρχίσει να κάνεις φαλάκρα.

Τα υπόλοιπα κακά νέα, τώρα, που δεν είναι και τόσο κακά, είναι πώς μπορείς να επιβραδύνεις σημαντικά την εξέλιξης της φάσης. Φρόντισε να αφήνεις τα μαλλιά σου να αναπνέουν και να τα κρατάς καθαρά. Ξέχνα βέβαια καπέλα και άλλα παρεμφερή που μπορεί να εμποδίζουν την ελεύθερη αναπνοή του τριχωτού της κεφαλής και πιέζουν το κεφάλι σου.

Και αφού μπήκες στη διαδικασία να επιβραδύνεις το ρυθμό που πέφτουν, φρόντισε να αλλάξεις και συνήθειες styling.

Αυτό σημαίνει ότι ξεχνάς τα τζελ, τους πηλούς διαμόρφωσης και τη λακ και επιλέγεις είτε το φυσικό λουκ, είτε προϊόντα που δεν βαραίνουν την τρίχα και δεν επιβαρύνουν στο σύνολό του το τριχωτό της κεφαλής. Μια καλή επιλογή είναι τα προϊόντα που ενισχύουν τον όγκο των μαλλιών και τα κάνουν να δείχνουν πιο πλούσια και ανθεκτικά.

Ξεκίνα να τα στεγνώνεις με ζεστό αέρα

Σε αντίθεση με το τρίψιμο με πετσέτα που μπορεί να φέρει μόνο αρνητικά αποτελέσματα στα μαλλιά σου ή το φυσικό στέγνωμα που μπορεί να κάνει τα μαλλιά που σου έχουν απομείνει να φαίνονται βαριά και άτονα, το να ξεκινήσεις να τα στεγνώνεις με σεσουάρ στο ζεστό αέρα μπορεί να έχει πολλά πλεονεκτήματα. Όχι μόνο φουντώνει τα μαλλιά σου και τα κάνει να δείχνουν πιο πυκνά, αλλά ξεχωρίζει και τις τρίχες μεταξύ τους οπότε το αποτέλεσμα είναι να μοιάζεις ότι έχεις περισσότερα μαλλιά, από ότι έχεις στην πραγματικότητα.

Διάλεξε το σωστό κούρεμα

Και επειδή όταν μιλάμε για φαλάκρα, όλα οδηγούν στο... καμουφλάζ, το κούρεμα που κάνεις στα λιγοστά μαλλιά σου μπορεί να σε αναδείξει ή να σε χαντακώσει. Ήρθε η ώρα να βρεις έναν καλό κουρέα και να το συζητήσετε μαζί για το τι μπορείς να κάνεις. Βασικά να έχεις στο νου σου ότι τα κοντά κουρέματα κολακεύουν καλύτερα και αποσπούν το μάτι από τα «μπαλώματα» που μπορεί να έχεις στο κεφάλι σου.

Και αν δεν είσαι ικανοποιημένος με κάποια από τις παραπάνω «σπιτικές» συμβουλές, αφού είναι λογικό ότι όλες αυτές δεν λύνουν το πρόβλημα απλά το καλύπτουν, μάλλον ήρθε η ώρα να μιλήσεις με κάποιον ειδικό.

Εκείνος μπορεί να σου προτείνει διάφορες μεθόδους εμφύτευσης ή κάποια τονωτικά χάπια, όμως να ξέρεις ότι όλες αυτές οι τεχνικές έχουν και καλές και κακές πλευρές που πρέπει σίγουρα να συζητήσεις μαζί του.


Πηγή: manslife.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια