Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Δείξτε σεβασμό στους αστυνομικούς και στις οικογένειες τους..."

Αναδημοσίευση

Είναι γνωστή εδώ και χρόνια, η ευκολία με την οποία λαμβάνονται αποφάσεις στην Ελληνική Αστυνομία, χωρίς να
λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν στους συναδέλφους μας και τις οικογένειες τους.

Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα, συνάδελφοι μας (που υπηρετούν στην Δ.Α.Ε.Θ.) αναγκάζονται για δεύτερο πλέον δεκαπενθήμερο να μεταβούν σε ακριτικά νησιά λόγω του προσφυγικού θέματος.

Αλήθεια, ποιος από αυτούς που αποφασίζουν σκέφτηκε πως υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που έχουν εργαζόμενες συζύγους με παιδιά μαθητές και μετακινούνται παρά την θέληση τους ;

Άραγε σκέφτηκε κάποιος να απαντήσει στο βασανιστικό ερώτημα: που και πως θα περάσουν αυτοί οι άνθρωποι τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς;

Εσείς που θα είστε στην ζεστασιά των γραφείων και των σπιτιών σας, ελάτε στην θέση τους, δεν μιλάμε μόνο για ένα 8ωρο, για μια βάρδια, που έτσι και αλλιώς, πολλές νύχτες και πολλές γιορτές λείπει ο Αστυνομικός από το σπίτι του.

Τα οικονομικά κίνητρα είναι μηδαμινά για να βελτιώσουν την κατάσταση.

Για να μην θεωρηθεί πως προβάλλουμε μόνο την διαπίστωση του προβλήματος σε ένα τεράστιο ζήτημα, όπως το προσφυγικό και ότι επιδιώκουμε την αποστασιοποίηση μας, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ τα εξής:

Μείωση των διαθέσιμων Διμοιριών στο 1/2  και σε περίπτωση δυσάρεστων έκτακτων γεγονότων, άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και αποστολή δυνάμεων με εναέρια μέσα.

Αλήθεια, στατιστικά πόσες φορές χρειάστηκε να γίνει αυτό ;

Υπολόγισε κάποιος το κόστος ; Μήπως η μετακίνηση και παραμονή τόσων συναδέλφων εκτός έδρας σε ξενοδοχεία και η σίτιση τους κοστίζει περισσότερο από μια αερομεταφερόμενη δύναμη, όποτε και αν χρειαστεί, με σκοπό την αποκατάσταση της τάξης, όπως εξάλλου είναι και ο ιδιαίτερος ρόλος των δυνάμεων της Υ.Α.Τ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το όφελος θα είναι διπλό, διότι και οι παραμένοντες δυνάμεις θα έχουν την δυνατότητα για περαιτέρω χορήγηση οφειλόμενων ημερησίων αναπαύσεων αλλά και το χρονικό διάστημα μεταξύ των ταξιδιών αμβλύνεται.

Ακόμα και αν το κόστος του εναέριου μέσου είναι μεγαλύτερο, πoιό υπερτερεί, το οικονομικό κόστος ή η διατάραξη της ζωής των οικογενειών των Αστυνομικών;

Ευελπιστούμε ή φυσική και πολιτική ηγεσία που μέχρι στιγμής σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα της ζωής των αστυνομικών έχει δείξει σημάδια ευαισθησίας να εξετάσει τη παραπάνω πρόταση προς το συμφέρον όλων.


 ΝΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ και ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
(ΝΕΣΠΑ)
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια