Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διάβημα διαμαρτυρίας για τη νέα τουρκική πρόκληση

Διάβημα διαμαρτυρίας στον επιτετραμμένο της τουρκικής πρεσβείας έγινε το βράδυ της Παρασκευής, μετά τη νέα πρόκληση της Άγκυρας, η οποία έβαλε και το Καστελλόριζο σε περιοχή
άσκησης με πραγματικά πυρά!
Του επισημάνθηκε ότι δεν συνάδει με το πνεύμα της συμφωνίας Παπούλια – Γιλμάζ να απεικονίζεται στο χάρτη της άσκησης περιοχή της ελληνικής επικρατείας (εντός δηλαδή του FIR Αθηνών).
Ως προς το Καστελόριζο, δεν είχε περιληφθεί στην άσκηση, αλλά είχε δεσμευτεί περιοχή διεθνών υδάτων πέριξ, άρα θα ήταν αποκομμένο το νησί όσο θα διαρκούσε η άσκηση.
Συγκεκριμένα, η ηγεσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού προανήγγειλε μέσω NAVTEX ότι το Σάββατο θα πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά σε διεθνή ύδατα. Η άσκηση θα διαρκέσει μία ημέρα εντός του FIR Αθηνών. Ωστόσο, η περιοχή που θέλει να πραγματοποιήσει την άσκηση περιλαμβάνει και το Καστελόριζο!
Η Αθήνα απάντησε σήμερα με ναυτική οδηγία δηλώνοντας ότι η τουρκική NAVTEX είναι παράνομη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από ελληνικής πλευράς έχουν καταπλεύσει στα Δωδεκάνησα μια κανονιοφόρος και μια πυραυλάκατος.

antenna.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια