Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρουβίκωνας: Απο την Καβάλα ως τη Χίο δεν φτάνει μόνο να κόψεις τα κεφάλια του τέρατος...

Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Από την Χίο ώς την Καβάλα, από την Κρήτη ώς τις πλατείες της Αθήνας οι φασίστες, βγαίνοντας σιγά-σιγά από το πρωτόγνωρο γιαυτούς σοκ των δικαστικών διώξεων μετά την δολοφονία Φύσσα προσπαθούν να ξαναπιάσουν το νήμα βίας που άφησαν. Οι μιλιτέρ φιέστες  με τις παραφουσκωμένες γαλοπούλες να βαδίζουν στρατιωτικά στις πλατείες τα πρωινά, και τα βράδια να ξεχύνονται προς αναζήτηση των πιο ανυπεράσπιστων μεταναστών για ξύλο και μαχαίρωμα απειλούν να καθιερωθούν ξανά. Πάντα με τις πλάτες του κράτους, πάντα ανάμεσα στα ΜΑΤ, πάντα με τις άκρες στα αστυνομικά τμήματα, τα δημοτικά συμβούλια,  τις δικαστικές αίθουσες, το "κινηματικό" προφίλ του παραδοσιακού ελληνικού δεξιού παρακράτους επανεμφανίζεται. Στη Χίο τους είδαμε να χτυπούν γυναικόπαιδα που έφυγαν για να γλιτώσουν από την σύγκρουση άλλων φασισμών στη γη που γεννήθηκαν. Στην Κρήτη χτύπησαν μετανάστες και αντιφασίστες και προκάλεσαν την μαζική απάντηση αναρχικών και άλλων αγωνιστών.
Στην Καβάλα, οι φασίστες, όχι της χρυσή αυγής αυτή τη φορά αλλά ενός τοπικού παραμάγαζου ξεκίνησαν μια επιχείρηση εκφοβισμού  που περιελάμβανε εμπρησμούς εργασιακών χώρων συντρόφων, μαφιόζικα πεσίματα, τρομοκρατία σε ανήλικους. Έφτασαν στο σημείο μέχρι και όπλο να βγάλουν και να πυροβολήσουν. Βέβαια αν αυτά τα είχαν κάνει αντιφασίστες θα ήταν γεμάτα τα πρωτοσέλιδα και τα δελτία ειδήσεων με τρομομολαγνικά αφηγήματα, κόμματα και αρχηγοί θα έκαναν δηλώσεις, επερωτήσεις θα γίνονταν από την αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή. Τώρα που τα έκαναν φασίστες σιωπή εκκωφαντική. Κι όχι μόνο σιωπή αλλά βρέθηκαν οι αντιφασίστες φορτωμένοι με κατηγορίες και δικαστήρια.
Δεν έχει νόημα να επιμείνουμε πολύ στην σχέση του βαθέως  κράτους με τον φασισμό στην Ελλάδα. Είναι μέρος της ιθαγενούς πολιτικής ιστορίας, είναι μέρος του κεντρικού πολιτικού πεδίου και καθορίζει εξελίξεις εδώ και 70 χρόνια. Το λέμε και θα το λέμε βέβαια, γιατί η μνήμη του λαού είναι συχνά κοντή και όλο το καθεστώς αγωνίζεται καθημερινά να την κάνει κοντύτερη. Αυτό που έχει σημασία είναι η απάντηση του κόσμου του αγώνα, η απάντηση του αντιφασισμού. Ως αναρχικοί αντιφασίστες δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω. Στο μέτρο των δυνάμεών μας και στο πεδίο που μπορούμε να λειτουργήσουμε θα σταθούμε απέναντι στον φασισμό με τους επιθετικούς και αποτελεσματικούς τρόπους που απαιτείται στις νέες συνθήκες. Ο φασισμός θα πρέπει να είναι έτοιμος να πληρώσει το κόστος της φιλοδοξίας του για επιστροφή στο πεζοδρόμιο.
Δεν φτάνει όμως να κόψουμε τα κεφάλια του φασιστικού τέρατος πρέπει να καυτηριάσουμε και τους λαιμούς από όπου φυτρώνουν. Κράτος και κεφάλαιο γεννούν τον φασισμό: η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων είναι αναγκαία αλλά η θεραπεία πρέπει να βγάλει από την μέση τη γενεσιουργό αιτία της φασιστικής κοινωνικής μόλυνσης: το κράτος και το κεφάλαιο. Κι αυτός είναι ο μεγάλος αγώνας, μέρος του οποίου είναι ο αντιφασισμός.
Να τσακίσουμε τους φασίστες όπου και όποτε ξεμυτίζουν. Να απαντάμε συντριπτικά στις προκλήσεις τους.
Αλληλεγγύη σε ντόπιους και ξένους,  θύματα των φασιστικών επιθέσεων.
Αλληλεγγύη στους αγωνιστές, τις πολιτικές ομάδες και εγχειρήματα σε Κρήτη, Καβάλα, Ξάνθη, Χίο, παντού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια