Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συντάξεις: Νέες μειώσεις σε κύριες, επικουρικές, εφάπαξ

- Επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων ως το Δεκέμβριο του 2017
- Νέες μειώσεις στις επικουρικές ζητούν οι δανειστές
- Ανοίγει και πάλι το θέμα του εφάπαξ με
νέο τσεκούρι
- Μείωση και στο προσωπικό του ΕΦΚΑ κατά 20%
Αν και, όπως ο Γ. Κατρούγκαλος, η νέα υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου, επιμένει ότι δεν τίθεται θέμα ασφαλιστικού οι δανειστές το ανοίγουν διάπλατα και οι αναπροσαρμογές που ζητούν φέρνουν τα πάνω κάτω σε όλα τα επίπεδα των συντάξεων.
Ουσιαστικά ζητούν μέτρα που φέρνουν μειώσεις τόσο στις κύριες και τις επικουρικές, όσο και στο εφάπαξ.
Οι μειώσεις που ζητούν σε εφάπαξ και επικουρικές είναι άμεσες. Οι δανειστές ζητούν αναθεώρηση του τύπου υπολογισμού των εφάπαξ και υπολογισμό των αιτήσεων για επικουρικές που κατατέθηκαν το 2014 με βάση το νέο συντελεστής αναπλήρωσης στο 0,45.
Ταυτόχρονα όμως ζητούν και τον επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων και μάλιστα όσων συντάξεων ήδη καταβάλλονται με βάση τους νέους κανόνες ως τοω Δεκέμβριο του 217 (δίνουν μια παράταση δυο μηνών σε σχέση με τα προβλεπόμενα), όμως οι απαιτήσεις δεν σταματούν εδώ.
Επίσης ζητούν:
· Να εναρμονίσουν  τους  κανόνες των αναπηρικών και προνοιακών συντάξεων χωρίς να αυξάνονται οι δαπάνες.
· Να δίδουν παροχές με βάση παλιότερες εισφορές με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, βασισμένες μόνο σε ποσοστά προσαύξησης όπως ορίζεται από το πρωτογενές δίκαιο.
· Να μην ορίζεται η βάση υπολογισμού των εισφορών των αυταπασχολούμενων μετά την αφαίρεση των καθαρών δαπανών και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης
· Να εφαρμόσουν τις ενοποιήσεις των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης με εξαίρεση της προνοιακές λειτουργίες του ΟΓΑ, τις χρηματοπιστωτικές λειτουργίες του ΤΣΜΕΔΕ και της μη συνταξιοδοτικές λειτουργίες του ΝΑΤ μέχρι το Μάρτιο του 2017.
· Να μειώσουν το προσωπικό στον ΕΦΚΑ κατά τουλάχιστον 20%.
Με πληροφορίες από capital

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια