Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ομπάμα: Αυτός είναι ο λόγος που κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ τις εκλογές

«Πρέπει να ορθώσουμε το παράστημά μας ενάντια στο εθνικισμό» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τσίπρας για εκλογή Τραμπ: «Πρέπει να ορθώνουμε γέφυρες και
όχι τείχη»
Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να ταυτιστεί με το Brexit γιατί πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα, επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το απόγευμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μπορεί να υπάρχουν μερικά κοινά στοιχεία.

Όπως τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, οι συνθήκες σε όλο τον κόσμο ευνόησαν τον λαϊκισμό. Πρόκειται για μια αβέβαιη κατάσταση που δεν ξέρουμε που οδηγεί, συμπλήρωσε ο Ομπάμα, εξηγώντας ότι αυτές οι τάσεις υπήρχαν και είναι καθήκον των ηγετών να σκύψουν στις ανάγκες των πολιτών. «Είδα θυμό και αγωνία στους Αμερικανούς, όταν έχασαν τα σπίτια τους ή τις συντάξεις τους και οι τιμές των ακινήτων κατέρρευσαν, αλλά ανακάμψαμε», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, καταλήγοντας ότι ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές και διεύρυνε την εκλογική του βάση εξαιτίας των λαϊκίστικων δηλώσεων που έκανε που φούντωναν το θυμό και την αγωνία του λαού.

Θα πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στον εθνικισμό, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα. «Μία ισχυρή πλειοψηφία συμφωνεί με εμένα, αλλά πολλές φορές ο κόσμος έχει ανάγκη να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό», δήλωσε για το αποτέλεσμα των εκλογών, τονίζοντας ότι οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση μετά τις εκλογές και ότι προτίθεται να συνεργαστεί με το νεοεκλεγέντα πρόεδρο.


Τσίπρας για εκλογή Τραμπ: Πρέπει να ορθώνουμε γέφυρες και όχι τείχη


«Δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα στη σχέση της Ένωσης και Αμερικής, έχουν σφυρηλατηθεί σε κοινές αξίες» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στις ΗΠΑ.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως δεν γνωρίζει τόσο καλά τον Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν έσπευσα, σε αντίθεση με κάποιους ομολόγους μου στην Ευρώπη, να ασκήσω κριτική στον κ. Τραμπ, ωστόσο πιστεύω πως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ορθώνουμε γέφυρες και όχι τείχη. Έχουμε πολλά να κερδίσουμε από τις συνεργασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.


ΘΕΜΑ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια