Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φοροαποφυγή στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας . Ποιό είναι το ....ισοδύναμο;

 http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2016/06/13/704720/main/yetha.jpg
 Διαβάστε ορισμένες προτάσεις-εισηγήσεις για την φοροαποφυγή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
 
To    Υπ Οικονομικών ας κάνει ενδελεχή έλεγχο στα σπίτια που διαμένουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στις Μονάδες με έμφαση στήν Πολεμική Αεροπορία :
Υφιστάμενη κατάσταση
Οι διαμένοντες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πληρώνουν Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτητών  Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)  γιατί θεωρούνται ... Στρατιωτικές εγκαταστάσεις  και κάνουν το εξής  παράδοξο που αγγίζει τα όρια της Νομότυπου φοροαποφυγής : Πληρώνουν στα χαρτιά Ενιαίο φόρο ιδιοκτητών ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) Λογιστικά στο  Οικονομικό τμήμα της Μονάδος που ανήκει το Οίκημα όπου πάλι λογιστικά (στα χαρτιά)  τους επιστρέφετε. Παίζουμε τις κουμπάρες και κοροιδεύουμε τον κόσμο.
Θυμίζετε ότι πληρώνουν Μηνιαίο ενοίκιο στή Μονάδα 60-80 ευρώ το μήνα για σπίτι 100  τετραγωνικά μέτρα ενώ σχεδόν όλοι έχουν τα Ε9 συμπληρωμένα καί ετήσια εισοδήματα άνω  14.000 ευρώ.Φυσικά τα σπίτια στο Ε9 είναι γραμμένα στις συζήγους να μην...΄΄φαίνοντε΄΄. 
Πρόταση εισήγηση
Τα σπίτια να δοθούν σε ποσοστό 30 τοις εκατό σε οκογένειες Πολύτεκνες της περιοχής των Στρατοπέδων , Aεροδρομίων που πραγματικά έχουν ανάγκη καί θα συτίζοντε δωρεάν στα μαγειρία των Στρατοπέδων .
Τα οικήματα είνα περιφραγμένα απο το Στρατόπεδα , Αεροδρόμια και πρόβλημα ασφάλειας εγκαταστάσεων δεν θα υπάρξει με τις θερμικές κάμερες  κλπ Σχολικά λεωφορεία καθημερινά βγαίνουν απο τις Μονάδες είτε για μεταφορά μαθητών είτε  για άλλες εργασίες και θα πηγαίνουν όποιο άτομο θέλει στην οικία πόλη.
Το χρήμα να το πάρουν οι Μονάδες  μέσω της μηνιαίας μισθοδοσίας απο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που διαμένουν δωρεάν καί ας σταματήσουν την φοροαποφυγή .Τα οικήματα ανήκουν στα Μετοχικά Ταμεία Σ.Ξ-ΠΝ-ΠΑ και είναι υποθηκευμένα στο ΤΑΙΠΕΔ. Οι Δήμαρχοι και πάσης φύσεως αυτόκλητοι προστάτες ανθρώπων που πραγματικά έχουν  ανάγκη ας πάρουν τα χρήματα απο το  Υπουργείο Εθνικής Αμυνας και να πληρώσουν τον Ενιαίο φόρο ιδιοκτητών ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) σε πολύτεκνες οικογένειες καί μήν κλαψουρίζουν για ..... ρυθμίσεις ( δηλαδή μην πληρώνεις και....βλέπουμε ).
Ηδη με προεξέχοντα τον γράφοντα η κοινωνία δεν πληρώνει τον  Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτητών  Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)  με σκοπό να μειωθούν τα έσοδα του κράτους και να αναγκαστεί πλέον  το κράτος να μειώσει μισθούς δημόσιου τομέα και Στρατιωτικών τουλάχιστον 12 τοις  εκατό.
Ενώ υπάρχει..ΛΑΦΚΑ σε....συντάξεις που προστίθεντε σε οικογένειες γερόντων για να τους  κοπεί το ΕΚΑΣ δεν υπάρχει αντίστοιχο ΛΑΦΚΑ μισθών στο ΔΗΜΟΣΙΟ και φυσικά δεν  προστίθεντε τα εισοδήματα συζήγων. Ολλανδία που δεν έχει πρόβλημα προστίθεντε τα  εισοδήματα σε μια οικογένεια ενώ ....Ελλάδα μας περσσεύουν.
Οι μισθοί ΔΗΜΟΣΙΟΥ τομέα Στρατιωτικών απαιτείται να γίνει επί πλεόν μείωση 25 τοις εκατό.  Οι Στρατιωτικοί και Δημόσιοι υπάλληλοι είχαν μειώσεις μισθών το 2012 αλλά λόγω του  παράλογου φαινόμενου των Μισθολογικών προαγωγών επανήλθαν οι μισθοί τους στα  επίπεδα πρίν το 2012. Ουσιαστικά δέν είχαν μείωση μισθού.   Ο κόσμος και τα στελέχη που διαμένουν εκτός Μονάδων και έχουν τα ίδια εισοδήματα άνω των  14.000 ευρώ γιατί πληρώνουν , τους περρισευόυν ?
Ειναι γνωστό ποιοί Δήμαρχοι , Αντιδήμαρχοι είναι στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μήν τα αποκρύβουν για να κάνουν τους ΄΄καλούς ΄΄ενώ ο κόσμος υποφέρει.
Εάν μια Μονάδα έχει πχ 100 Οικήματα πού διαμένουν 200 Οικογένειες και τα ενοικιάσει  200-300 ευρώ ανά οικογένεια δηλαδή ενα μέσο όρο 250 ευρώ το μήνα το κέρδος θα έιναι 250 Χ 200 = 50.000 το μήνα και σε 12 μήνες θα έχουμε κέρδος 12 Χ 50.000 = 600.000 ευρώ  απο μία Μονάδα.
Αυτό είναι είτε κέρδος για τα Μετοχικά ταμεία που είναι προβληματικά λόγω PSI  και ο  Υπουργός Εθνικής Αμυνας  δεν ψηφίζει την ΄΄Όικιοθελώς παραμονή των στελεχών έως  τα 58  έτη ΄΄΄να τα εξυγιάνει είτε τα χρήματα να τα λάβουν οι πολύτεκνοι ,άστεγοι.  Τώρα με 80 ευρώ και 200 οικογένειες εισπράτουν 192.000 ευρώ , ραπανάκια για την όρεξη.
Εχουμε το παράλογο Δοικητές Μονάδων    να πληρώνουν το πιό ακριβό ενοίκιο έναντι όλων των υπολοίπων αντί να μην πληρώνουν. Υποχρεώνοντε να παραμένουν στις Μονάδες .
2ον To Υπ Οικονομικών άς κάνει ενδελεχή έλεγχο στή δωρεάν παροχή  Πετρελαίου
θέρμανσης στά σπίτια των Στρατιωτικών Μονάδων.

Υφιστάμενη κατάσταση
 Το πετρέλαιο θέρμανσης σέ σπίτια πού διαμένουν τα στελέχη τών Ενόπλων Δυνάμεων είναι  Δωρεάν το Χειμώνα ενώ λαμβάνει δωρεάν η κάθε οικογένεια πού διαμένει σε οικήματα 1-1.5  τόνο πετρέλαιο κάθε χρόνο εις βάρος των υπολοίπων πού δεν διαμένουν. 
 Σε αντιδράσεις των στελεχών που δέν διαμένουν σε σπίτια  απαντούν ότι το Πετρέλαιο είναι  από αποστραγγίσεις εξοπλιστικών καί από συνεργεία που ...περίσσεψε λέγοντας ψέματα . Ποτέ δεν τηρείτε το 1-1,5 τόνο ανά οικογένεια εις βάρος όλων τών υπολοίπων.
Πρόταση εισήγηση
Οι Δήμαρχοι καί πάσης φύσεως αυτόκλητοι προστάτες ανθρώπων πού πραγματικά έχουν ανάγκη νά πάρουν το δωρεάν πετρέλαιο καί να το δώσουν σε σχολεία μέ παιδιά  , βρεφονηπιακούς σταθμούς , νοσοκομεία καί σε οικογένειες πού πραγματικά έχουν ανάγκη. Κάθε εβδομάδα το Χειμώνα από Μονάδες Αττικής βυτιοφόρα προμηθεύοντε δωρεάν  πετρέλαιο απο τα Δυιλιστήρια Ελευσίνας καί φυλασσόμενους κόμβους μεταφοράς καυσίμου .
Σταμάτησαν οι πολλές ασκήσεις στις Μονάδες και το καύσιμο πηγαίνει για ανεφοδιασμό σε Περιπολικά της Αστυνομίας , Πυροσβεστικά , Ασθενοφόρα  όπου καθημερινά έρχοντε στις Μονάδες καί γεμίζουν τα ντεπόζιτα των οχημάτων με καύσιμο κίνησης  καί είναι στή σωστή κατεύθυνση.
Ας σταματήσει καί η προμήθεια δωρεάν  πετρελαίου θέρμανσης σε ανθρώπους πού πραγματικά δέν έχουν ανάγκη .
Εχουν σταθερό εισόδημα κάθε μήνα της σιγουριάς του μισθού του Δημοσίου .Το επίδομα θέρμανσης ΄΄Θρύλερ΄΄ σάν την Αξιολόγηση   έγινε κάθε χρόνο για το ποιός , με ποιό εισόδημα και ....πότε θα το λάβει να ζεσταθεί στους πολίτες που πραγματικά  υποφέρουν .
Προταιρεότητα να δοθεί στην πολυπολιτισμική και πολυπληθυσμιακή κοινωνία στο νέο  διαμορφωμένο πλανητικό περιβάλλον και στα Κοινωνικά επαγγέλματα ( Αστυνομία , Πυροσβεστική , Ιατρούς ) .
3ον
 To Υπ Οικονομικών νά κάνει ενδελεχή έλεγχο στους Λογαριασμούς Κονής ωφέλειας  των σπιτιών που διαμένουν τα στελέχη των Εν Δυνάμεων σε Μονάδες.
Υφιστάμενη κατάσταση
Οι λογαριασμοί κοινής οφέλειας Ηλεκτρικό ρεύμα , Νερό , Τηλέφωνο είναι χωρίς Φόρο  Προστιθέμενης Αξίας ,  χωρίς φόρους υπέρ ...τρίτων μέ  βιομηχανικές τιμές  κόστους              κατανάλωσης ( Νομότυπη...Φοροαποφυγή).
Πρόταση εισήγηση
Οι Δήμαρχοι και πάσης φύσεως αυτόκλητοι προστάτες ανθρώπων που πραγματικά  έχουν ανάγκη νά  πάρουν την παροχή πού δίνει το Υπουργείο άμυνας στα στελέχη που διαμένουν σε σπίτια των Στρατιωτικών μονάδων καί να την δώσουν στούς Πολίτες πού πραγματικά έχουν  ανάγκη.
Τα χρήματα πού δέν εισέρχοντε στά Δημόσια Ταμεία από τη Νομότυπη .... φοροαποφυγή  θά μπορούσαν να χρησιμοποηθούν αλλού άν τα πλήρωναν οι Στρατιωτικοί πού διαμένουν σε σπίτια των Μονάδων . Θα πρέπει όλοι με προεξέχοντα τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων καί Υπουργό  Αμυνας κ.Πάνο Καμένο    να καταλάβουν ότι τα Υπουργεία δέν είναι ιδιωτικής χρήσης  να κάνουν ότι θέλουν καί αυτά είναι διαπιστώσεις από βουλευτές όχι του γράφοντα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια