Βρετανικό πρόγραμμα καλεί τους Αγγλους ηλικιωμένους να μεταφέρουν τη ζωή και τη σύνταξή τους στην Ελλάδα!

Eνα εξαιρετικά ενδιαφέρον επενδυτικό προϊόν έχει αρχίσει να λανσάρεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και αφορά άμεσα την Ελλάδα, μιας και εκείνοι που το προωθούν υπόσχονται στους συνταξιούχους

 καλύτερη ζωή σ’ ένα ελληνικό νησί και μέγιστη αξιοποίηση της σύνταξης που λαμβάνουν. Αν και η μεταφορά της σύνταξης από την Αγγλία προς το εξωτερικό έχει απαγορευθεί από το έτος 2015, φαίνεται πως αυτού του είδους οι εταιρείες έχουν βρει τον τρόπο να κάνουν πράξη το όνειρο κάθε Βρετανού.

Δεν πρόκειται για αεριτζήδες, ούτε για επιτήδειους, που θέλουν να υφαρπάξουν τις συντάξεις των υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι εταιρείες που υπόσχονται αυτού του είδους τις λύσεις είναι ανεγνωρισμένες στη Μεγάλη Βρετανία και μάλιστα προβάλλουν τη δραστηριότητά τους αυτή μέσω του δικτύου BBC. Στη φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα η «δημοκρατική», αναφέρεται καθαρά ότι η προσφορά είναι για τους αναγνώστες του BBC (από την κεντρική σελίδα του οποίου bbc.co.uk γίνεται η παραπομπή στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα).

Το ενδιαφέρον στο όλο πρόγραμμα δεν έγκειται μόνο στο γεγονός ότι χρησιμοποιούν τις ομορφιές της Ελλάδας και των νησιών της ως δέλεαρ, αλλά επιπρόσθετα αναφέρουν επί λέξει ότι «το κέρδος θα είναι περίπου 30%, λόγω μεγαλύτερου ποσοστού αφορολόγητου εισοδήματος σε σύγκριση με εκείνο της Αγγλίας». Υπόσχονται επίσης δυνατότητα επενδυτικής αξιοποίησης της σύνταξης, που θα μεταφερθεί και άμεση έξοδο από το πρόγραμμα ανά πάσα στιγμή.

Στο ενημερωτικό σημείωμα που ακολουθεί το πρόγραμμα, γίνεται λόγος για 2700 Βρετανούς που ήδη έχουν υπαχθεί σε αυτό και δηλώνουν ευχαριστημένοι.

Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσοι συνταξιούχοι Βρετανοί θα εντάσσονται κάθε χρόνο στο πρόγραμμα αυτό, ωστόσο είναι σίγουρο ότι σήμερα υπάρχει σημαντική κοινότητα ηλικιωμένων Αγγλων, που διαμένουν μόνιμα στη Ρόδο και λαμβάνουν τη σύνταξη από τη χώρα τους. 
Το εάν τελικώς επιλέγουν να δηλώνουν μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος με σύνταξη από την Αγγλία και να φορολογούνται εδώ, αντί για τη χώρα τους, ή απλώς μένουν στη Ρόδο και υποβάλλουν φορολογική δήλωση στη χώρα τους, αυτό είναι ένα στοιχείο που διαφέρει από πρόσωπο σε πρόσωπο.
Ωστόσο, το όλο πρόγραμμα, ο τρόπος με τον οποίο αυτό προβάλλεται, η παρουσίαση της Ελλάδας ως ένας τόπος με χαμηλότερη φορολογία για τους συνταξιούχους απ’ ό,τι στην Αγγλία, αποτελεί ένα καινούργιο σημείο των καιρών. Ισως αυτό να αποτελεί την  απαρχή άλλων εξελίξεων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι αποτελούν μια τεράστια κοινότητα ανθρώπων και οι περισσότεροι από αυτούς θέλουν να μετακινηθούν προς τα θερμότερα κλίματα και στις ομορφιές της Μεσογείου. Η μετακίνηση αυτή δεν είναι απλώς θέμα γούστου ή επιλογής, αλλά είναι μετακίνηση ανάγκης. Το υγρό κλίμα και η έλλειψη ηλιοφάνειας στη βόρειο Ευρώπη προκαλούν καθημερινούς πόνους στα οστά και τις αρθρώσεις των ατόμων μεγάλης ηλικίας. Ο ζεστός ελληνικός ήλιος είναι λυτρωτικός και αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι επισκέπτονται τα μέρη μας.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr