Θερμό επεισόδιο με την πολιτική αγωγή κατά την εξέταση του αιτήματος αποφυλάκισης του Άκ. Τσοχατζόπουλου

Απορρίφθηκε ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός ζητεί να βγει από τις φυλακές επικαλούμενος λόγους υγείας αλλά και ότι διατρέχει κίνδυνο εντός του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Α. Τσοχατζόπουλου ο οποίος διερωτήθηκε: «Απορρίπτετε για τρίτη φορά; Μπράβο σας!»

Πολιτική αγωγή: Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα από τον πρώην υπουργό!

Στο μεταξύ, στην έναρξη της διαδικασίας θερμό επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στον Α. Τσοχατζόπουλου και τη συνήγορο πολιτικής αγωγής κυρία Ουρανία Μενδρινού.

Η δικηγόρος ζήτησε την προστασία από το δικαστήριο για τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής υποστηρίζοντας ότι ο πρώην υπουργός σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου τούς επιτέθηκε.

Πολιτική αγωγή: Μετά το τέλος της προηγούμενης συνεδρίασης ο κ. Τσοχατζοπουλος και η σύζυγός του μας επιτέθηκαν. Υπήρξε άμεσος κίνδυνος συμπλοκής με τον έτερο συνήγορο πολιτικής αγωγής. Οι αστυνομικοί φρουροί του κ. Τσοχατζόπουλου παρακολουθούσαν και κανένας δεν παρενέβη. Δεν είναι δυνατόν να φεύγει ένας κρατούμενος χωρίς χειροπέδες εκτός δικαστηρίου. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα.

Συνήγορος υπεράσπισης: Είσαστε στα καλά σας;

Α. Τσοχατζόπουλος (έξαλλος): Αμέσως θα σας κάνω μήνυση. Ντροπή σας να λέτε τόσα ψέματα στο δικαστήριο! Να εγκαταλείψετε τη θέση της πολιτικής αγωγής αμέσως!

Πρόεδρος: Το δικαστήριο είναι αρμόδιο για όσα γίνονται εντός της αίθουσας, εφόσον κάτι γίνεται εκτός πρέπει να απευθυνθείτε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πολιτική αγωγή: Βλέπετε ότι δεχόμαστε επίθεση και εντός της αίθουσας!

Πρόεδρος: Να είσαστε σεμνοί και ευγενικοί!

Απολογία Φρόσως Λαμπροπούλου

Η λογίστρια του πρώην υπουργού, μένοντας πίστη στη γραμμή που έχει χαράξει από το 2012, αρνήθηκε την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αντιμετωπίζει.

«Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις με τον Τσοχατζόπουλο. Δεν μπορούσα να φανταστώ αυτά για τα οποία κατηγορείται ο Άκης Τσοχατζόπουλος σήμερα.

Δεν μου επέτρεπαν αυτά που γνώριζα για τον Α. Τσοχατζόπουλο να σκεφτώ αυτά τα πράγματα ακόμα και όταν ο Ζήγρας άφηνε υπόνοιες ότι πίσω τις εταιρείες βρισκόταν ο Τσοχατζόπουλος.

Έμεινα τέσσερα χρόνια στη φυλακή για αυτήν την ιστορία. Δεν έζησα πολυτελή ζωή εγώ. Ουδέποτε έλαβα χρηματικό ποσό από τους κ. Τσοχατζόπουλο και κ. Ζήγρα πέραν των λογιστικών υπηρεσιών που τους προσέφερα. Έντεκα υπουργούς είχα πελάτες ποτέ δεν ζήτησα μία χάρη» ανέφερε μεταξύ άλλων η Φρ. Λαμπροπούλου στην απολογία της.

Ο επόμενος που θα απολογηθεί θα είναι ο ξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας.

tovima.gr