Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αθώοι ο αντιδήμαρχος και δύο αστυνομικοί για την ... μεταδημότευση

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο Αντιδήμαρχος Ρόδου Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι εμπλέκονται σε υπόθεση ψευδούς βεβαίωσης μεταδημότευσης.

Πιο συγκεκριμένα, σε βάρος των τριών κατηγορουμένων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση, ηθική αυτουργία στη ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και άμεση συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση για τις οποίες και παραπέμφθηκαν σε δίκη.
Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή, Άκη Δημητριάδη και Βασίλη Καταβενάκη απάλλαξε τους κατηγορουμένους από τα όσα τους καταλογίζοντας ελλείψει δόλου και έννομων συνεπειών.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αρχές Νοεμβρίου 2013 ο Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου ως αντιδήμαρχος στο πρώην δήμο Καλλιθέας Ρόδου βεβαίωσε ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος – αστυνομικός ήταν μόνιμος κάτοικος στην Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος – αστυνομικός κατηγορούνταν ότι ήταν αυτός που μεσολάβησε μεταξύ του συναδέλφου του και του αντιδημάρχου για την βεβαίωση μεταδημότευσης προκειμένου ο συναδελφός του να πάρει "μόρια" για μετάθεση.

rodiaki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια