Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενταση, μολότοφ και οδοφράγματα γύρω από το Πολυτεχνείο

Ενταση  στο Πολυτεχνείο. Νεαροι έστησαν οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη και Πατησίων με θρανία και καρέκλες που πήραν από τις αίθουσες του
Ιδρύματος και άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και μολότωφ στις αστυνομικές δυνάμεις.
Επίσης, αντιεξουσιαστές έχουν ανέβει σε ταράτσες και χτυπούν από εκεί τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες κάνουν χρηση χημικών.
Υπενθυμίζεται ότι ομάδες νεαρών είχαν παραμείνει μέσα στο ιστορικό κτίριο, έχοντας καταλάβει το κτίριο Γκίνη και έτσι οι πύλες του ΕΜΠ παρέμειναν ανοικτές.
Το μεσημέρι, εγινε επίθεση σε κλειστό φορτηγάκι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, στη συμβολή Ζαϊμη και Στουρνάρη, με τρεις επιβάτες αστυνομικούς.Ομάδα νεαρών επιχείρησε και κατάφερε να εγκλωβίσει το αστυνομικό όχημα για τουλάχιστον 5-10 λεπτά, με τους αστυνομικούς να ειδοποιούν συναδέλφους τους των ΜΑΤ, οι οποίοι με την παρέμβασή τους κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν.Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές. Ωστόσο από το φορτηγάκι εκλάπησαν δύο κράνη και δύο ασπίδες, τα οποία ...φόρεσαν σε αγάλματα της πλατείας Εξαρχείων.

Ειρηνιικά ολοκληρώθηκε η πορεία

Με τη συμμετοχή 15.000 διαδηλωτών έγινε η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν τα μέλη της ΠΑΣΠ που είχαν στην κατοχή τους την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ.
Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη αυτός μας οδηγεί» και «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή» κατευθύνονται μέσω της οδού Ακαδημίας προς τη πρεσβεία των ΗΠΑ.
















Εκτός από εκπροσώπους κομμάτων και οργανώσεων, πλήθος κόσμου προσήλθε στο ιστορικό κτίριο της οδού Πατησίων και άφησε ένα γαρύφαλλο στο μνημείο του Πολυτεχνείου και στην πύλη που είχε ρίξει το τανκ τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου του 1973.

Εντός του ιδρύματος πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης.

 

 

thetoc.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια