Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανοικτή Επιστολή προς το Προεδρείο της ΠΟΑΣΥ

Δημοσιεύουμε την ανοικτή επιστολή δύο μελών της Ένωσης Θεσσαλονίκης με τις προτάσεις τους προς το ΔΣ της ΠΟΑΣΥ εν όψει του Πανελληνίου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, στο
Καρπενήσι:
Πλησιάζοντας χρονικά στην έναρξη του 26ο πανελλαδικου συνεδρίου του συνδικαλιστικού μας κινήματος, διαπιστώνουμε την κρισιμότητα του και ότι έχει καθοριστική σημασία για τα επόμενα βήματα του αστυνομικού συνδικαλισμού.
Το νέο προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. μετά απο 18 μήνες απο την εκλογή του ,έχει βαρύτατες ευθύνες για την στάση που θα κρατήσει κατά την διάρκεια του συνεδρίου, αν επιτρέψει την εσωστρέφεια ,αν επιτρέψει συνδικαλιστές εκλεγμένους στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με θεσμικές θέσεις, να διαφημίζουν εκλογικές παρατάξεις ,αν επιτρέψει κλειστή ατζέντα θεμάτων και με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που θα'χουν μόνο όραμα την επανεκλογή κάποιων συνδικαλιστών στη ανώτερη συνδικαλιστική ιεραρχία.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει πράξη ένα ανοικτό συνέδριο με δημοκρατία και διάλογο, ανοικτή ατζέντα θεμάτων και νέων διεκδικήσεων ,με ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τον έλληνα αστυνομικό.
Ενα ανοικτό συνέδριο που θα αφουγκραστει τις αγωνίες, τα άγχη και τις σκέψεις που απασχολούν καθημερινά τον συνάδελφό μας ,όπου και αν βρίσκεται γεωγραφικά ,όπου και αν υπηρετεί .
Κύριοι του Προεδρείου της Ομοσπονδίας και της Εκτελεστικής Γραμματείας έχοντας συναίσθηση της χρονικής συγκυρίας του συνεδρίου δεν μας ενδιαφέρει εμάς τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ένα συνέδριο εκλογικών υποσχέσεων ,πόσο μάλλον μία συνέχεια του προηγούμενου εκλογικού συνεδρίου που κάποιοι απο εσάς φαίνεται να είναι ακόμα προσκολλημένοι.
Είναι απολύτως αναγκαίο στο τέλος των εργασιών του συνεδρίου το συνδικάτο να βρεθεί δυνατό και ενωμένο, να αναζητηθούν νέοι τρόποι διεκδίκησης και συνδικαλιστικού αγώνα ,με καινοτόμους τρόπους πίεσης πρός φυσική και πολιτική ηγεσία.
Παραθέτουμε ως πιστοί μέχρι τέλους σ'εναν καθαρό, παρεμβατικό συνδικαλισμό ,ορισμένα θέματα-προβληματα που μας απασχολούν εδώ και πολλά χρόνια :
1.Να υπάρχει στο ψήφισμα κατηγορηματικά η θέση του συνδικάτου ότι δεν θα ανεχτεί επανάληψη συμβάντων του παρελθόντος, η αστυνομία να χρησιμοποιηθεί ως παιχνίδι πολιτικής εξουσίας,αντιπαράθεσης, εντυπώσεων, απο κανέναν πολιτικό φορέα.
2.Να χτυπηθεί επιτέλους ο "τύραννος" της γραφειοκρατίας που ακολουθεί πιστά τον αστυνομικό στην καθημερινότητα του.
Προτείνεται η κατάργηση της υπάρχουσας (δήθεν) αξιολόγησης,η κατάργηση του φακέλου του αστυνομικού με άνευ αξίας έγγραφα και η θέσπιση σύγχρονης καταγραφής υπηρεσιακής γνώσης, υπηρεσιακής εξειδίκευσης- ειδικότητας ,ανάδειξη ικανοτήτων.
Να δοθεί τέλος στη ταλαιπωρία με τα ατέλειωτα "ταξίδια" σε δικαστικές αίθουσες, που συνοδεύουν μία ένορκη κατάθεση αστυνομικού για ορισμένες υποθέσεις ,σε συνεργασία με το υπουργείο δικαιοσύνης .
Μήπως ωρίμασε ο καιρός για ίδρυση δικαστικής αστυνομίας και απεμπλοκής πολύτιμων αστυνομικών δυνάμεων;
3.Καινούργιο βαθμολογιο ,να μπεί ένα τέλος στους αστυνομικούς δύο, τριών, τεσσάρων, κατηγοριών με τον ίδιο βαθμό.
Μείωση των ανωτάτων αξιωματικών ,να προχωρήσει η αξιοκρατία στην εξέλιξη της ιεραρχίας, με εκλογή καθόλα δημοκρατικά του αρχηγού του σώματος απο την βάση.
4.Να προχωρήσει η θέσπιση μίας νέας σύγχρονης στολής και αξιοπρεπής εμφάνισης ( τα χαμόγελα μας είναι νωπά ακόμα στην είδηση ,ότι αστυνομία γειτονικής χώρας εφοδιάστηκε με καινούργιες σύγχρονες στολές).
5. Να δοθεί ενα τέλος στο πιό σύντομο αστυνομικό ανέκδοτο ,αναδιάρθρωση !
Αμεση ,πραγματική αναδιάρθρωση υπηρεσιών και αστυνομικών τμημάτων ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα εργασίας και ζωής των αστυνομικών υπαλλήλων σε όλη τη χώρα
(Εξοικονόμηση αστυνομικού προσωπικού και διάθεση του στην υπηρεσία του πολίτη ,με ταυτόχρονη μείωση δαπανών ).
6.Να οριστεί επίσημη ομάδα εργασίας ώστε να ζητήσει και να λάβει απο το αρχηγείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες, στοιχεία για το αν έχουν αυξηθεί και πόσο, περιστατικά ψυχολογικών προβλημάτων καθώς και ο αριθμός διαζυγίων ανάμεσα στο προσωπικό κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης και της υποβάθμισης των συνθηκών εργασίας αυτού(οφειλόμενα ρεπό, μη έκδοση προγράμματος εβδομαδιαίας υπηρεσίας ).
Κύριοι συνάδελφοί του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα να αναδειχθούν ως άκρως απαραίτητα εφόδια για τον αστυνομικό συνδικαλισμό
η συμμετοχή,
η αλληλεγγύη ,
ο παρεμβατικός συνδικαλισμός ,
η " άμεση δράση " για δίκαιους αγώνες .
Αδραξτε την ευκαιρία για ένα συνέδριο ελπίδας αλλά και ρήξης με ότι μας δηλητηριάζει !
Ευθυμιάδης Πασχάλης
Δεληγιώργης Γεώργιος
Αντιπρόσωποι Θεσσαλονίκης στη Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Θ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια