Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το «κτήνος» και τα άλλα οχήματα του Ομπάμα στους αθηναϊκούς δρόμους

Η αυτοκινητοπομπή του προέδρου Ομπάμα τράβηξε τα βλέμματα κατά τη διαδρομή Αστέρα Βουλιαγμένης – Προεδρικό Μέγαρο. 


Τα εντυπωσιακά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά, συνοδεία αλλά και ασφάλεια του 44ου προέδρου των ΗΠΑ, κέντρισαν το ενδιαφέρον όλων όσοι έτυχε να τα δουν από κοντά.
Ωστόσο, μόνο οι άνδρες της υπηρεσίας Secret Service γνωρίζουν τα μυστικά των εντυπωσιακών οχημάτων. Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται κάθε φορά, αλλάζει ανάλογα με τον «βαθμό απειλής» κατά του Αμερικανού προέδρου, όμως το «Κτήνος» είναι πάντα εκεί. Το πρώτο αυτοκίνητο που προηγείται κατά πέντε λεπτά της αυτοκινητοπομπής είναι το «Route Car», στο οποίο επιβαίνουν συνήθως δύο άτομα και ελέγχουν εάν ο δρόμος είναι ανοιχτός. 
Ακολουθεί το «Pilot Car», επίσης με δύο πράκτορες, που καθοδηγεί την αυτοκινητοπομπή. Τρίτο κατά σειρά αυτοκίνητο είναι το «Lead Car» που οδηγεί πλέον τις δύο μαύρες λιμουζίνες. 
Πρόκειται για δύο πανομοιότυπες, θηριώδεις Κάντιλακ, που μεταφέρουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ και ουδείς – πλην των μυστικών υπηρεσιών - γνωρίζει σε ποια από τις δύο επιβαίνει κάθε φορά. Η μία λιμουζίνα ονομάζεται The Beast – Το Κτήνος και η δεύτερη έχει την κωδική ονομασία Δόλωμα -  Decoy, στις οποίες επιβαίνουν, εκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο και οι προσωπικοί φρουροί του. 
Ακολουθούν τουλάχιστον τέσσερα Σεβρολέτ τζιπ, που έχουν τροποποιηθεί ειδικά για να μεταφέρουν τις επίλεκτες δυνάμεις πυρός, που μεταφέρουν πάνοπλους πράκτορες και βαρύ οπλισμό. «Roadrunner» ονομάζονται τα τζιπ που κατά πληροφορίες διαθέτουν εκτός από αυτόματα όπλα, αλλά και φλογοβόλα, ενώ Watchtower λέγονται τα τζιπάκια που είδαμε στους δρόμους της Αθήνας με στρογγυλά κουβούκλια και κεραίες στις οροφές τους. 
Είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονη τεχνολογία, που διακόπτει τηλεπικοινωνίες, λαμβάνει δορυφορική εικόνα, μπλοκάρει drones και είναι υπεύθυνο για την ασφαλή μετάδοση τηλεφωνημάτων μεταξύ των οχημάτων της αυτοκινητοπομπής. Ομως, ένα από τα οχήματα που τράβηξε περισσότερο τα βλέμματα ήταν ένα ειδικό τζιπάκι που το πίσω μέρος του είναι ένα κουβούκλιο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες από ξένα ΜΜΕ ονομάζεται «U.S. Secret Service Presidential Detail Hazardous Materials Mitigation Unit - Ford F550/Horton» και όπως προδίδει η ονομασία του, πρόκειται για όχημα που μεταφέρει ειδικό εξοπλισμό για αντιμετώπιση επίθεσης με βιοχημικά όπλα. 
Στη συνοδεία του προέδρου των ΗΠΑ συμπεριλαμβάνεται και ένα ασθενοφόρο, ένα όχημα που λειτουργεί ως Γραφείο Τύπου και υπεύθυνο για την επικοινωνία με τον Λευκό Οίκο. 
ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια