Ανήλικος πούλησε τα κοσμήματα της μητέρας του


Το χαρτζιλίκι που του έδινε η μητέρα του δεν ήταν αρκετό για ένα αγοράκι μόλις 13 χρόνων από τη Λάρισα και αποφάσισε να βγάλει περισσότερα χρήματα, πουλώντας τα... κοσμήματά της σε ενεχυροδανειστήριο (!) με μεσάζοντα ένα λίγο μεγαλύτερο ανήλικο παιδί!

Ο 13χρονος «βούτηξε» διάφορα κοσμήματα από το σπίτι του και τα παρέδωσε σε έναν 16χρονο, ο οποίος τα πούλησε στον 56χρονο προσωρινά υπεύθυνο ενός ενεχυροδανειστηρίου παίρνοντας ως αντίτιμο 580 ευρώ τα οποία έδωσε στον δράστη της κλοπής! Μετά την καταγγελία της μητέρας για κλοπή, οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν τα κοσμήματα στο ενεχυροδανειστήριο και συνέλαβαν τον 56χρονο ο οποίος υπέδειξε τον ανήλικο που του τα είχε πουλήσει.

Μετά από λίγο, συνελήφθη και ο 16χρονος ο οποίος αποκάλυψε τον ρόλο του 13χρονου αγοριού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και τα χρήματα. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας άσκησε δίωξη στον ένα ανήλικο για κλοπή και στον άλλο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, όπως και στον υπεύθυνο του ενεχυροδανειστηρίου.
πηγή: Πρώτο Θέμα