Ρέντσι: Η λιτότητα μάς κόστισε πολλές ευκαιρίες

Ρώμη 
«Χάθηκαν υπερβολικά πολλές ευκαιρίες εξαιτίας της κουλτούρας λιτότητας. Είναι υπερβολικά πολύς ο χρόνος που σπαταλήθηκε» δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Καλτανισέτα της Σικελίας.

«Πρόκειται για μια αυτοκτονική λογική, η οποία μείωσε κατά 50% τις δημόσιες επενδύσεις , περικόπτοντας  20 δισ. ευρώ χρηματοδοτήσεων στην Ιταλία» είπε, και πρόσθεσε πως  «η ανάπτυξη περνά και μέσω της οδού των δημοσίων έργων». 

Αναφερόμενος στην απόφασή του να αφαιρέσει την σημαία της Ευρώπης από κάποια τηλεοπτικά και διαδικτυακά μηνύματά του, ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Την σημαία αυτή την κρατάμε κοντά μας, δίπλα μας, αλλά της λέμε παράλληλα ότι θέλουμε η Ευρώπη να κάνει σωστά την δουλειά της. Μια δουλειά που σχετίζεται με την προαγωγή της ανάπτυξης και όχι μόνον της λιτότητας και με τις επενδύσεις στο μέλλον και όχι μόνον σε γραφειοκρατία».

O ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος πως «αν ξαναπάρει μπρος η μηχανή των νότιων περιφερειών της χώρας, η Ιταλία μπορεί να μετατραπεί σε πραγματική ατμομηχανή της Ευρώπης».


ΒΗΜΑ
.