Αυτά είναι τα πιο τρελά όπλα που είναι, ακόμη, νόμιμα στην Αμερική


Μπορεί πολλές φορές να έχουμε αισθανθεί ότι τίποτα πλέον δεν μας κάνει εντύπωση, αλλά σε μία δημοκρατική κοινωνία οι νόμοι υπάρχουν για να την προστατεύουν από το να κάνει ο καθένας ότι θέλει.

Στη χώρα μας, και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, θέλει κανείς ειδική άδεια για να οπλοφορεί με ένα συμβατικό περίστροφο. Στην Αμερική όμως είναι λίγο πιο απλές οι διαδικασίες κι έτσι διάφορα τρελά όπλα είναι ακόμα νόμιμα! Πάμε να τα δούμε!

Φλογοβόλο
Όποιος έχει παίξει Grand Theft Auto, έχει μία αδυναμία στο φλογοβόλο! Ένας κάτοικος της Καλιφόρνια θα μπορούσε να το έχει νόμιμα αλλά θα έπρεπε απλώς να το δηλώσει! Φυσικά στην Ευρώπη η κατοχή του είναι παράνομη.

Minigun


Αν σκεφτούμε πως η τιμή του είναι γύρω στα 400 χιλιάδες δολάρια, φανταζόμαστε ότι σπάνια πωλούνται στην Αμερική. Εκεί φυσικά είναι απολύτως νόμιμο να έχει κάποιος ένα, εάν είχε κατασκευαστεί και δηλωθεί πριν την απαγόρευση του Minigun τον Μάιο του 1986.

Katana
Τα θρυλικά Ιαπωνικά σπαθιά ήταν πάντα δημοφιλή στους φαν των πολεμικών τεχνών μα δεν είχαν γίνει ευρύτερα γνωστά μέχρι το Kill Bill. Παρόλο που είναι τεράστια, τα Katana μπορούν να κόψουν βαθιά οτιδήποτε ακουμπήσουν.

Κανόνια
Ναυτικές μάχες και θρυλικές μάχες της ιστορίας γενικά σημαδεύτηκαν από τα κανόνια. Καταστροφικά και επιβλητικά, στην Αμερική μπορεί κανείς να έχει ένα. Παρόλα αυτά έχει περιορισμούς στην ποσότητα πυρίτιδας που μπορεί να κατέχει.

Εκτοξευτής χειροβομβίδας
Είναι δύσκολο να το πάρει κανείς ακόμα και στις χώρες που το επιτρέπει ο νόμος. Αλλά στην Αμερική αρκεί κανείς να δηλώσει στην κυβέρνηση ότι έχει έναν και δεν θα τον ενοχλήσει ποτέ κανένας. Το μόνο πρόβλημά του θα ήταν ότι η κατοχή χειροβομβίδας είναι παράνομη ακόμα και εκεί!

Τόξο


Το τόξο είναι αρκετά εύκολο να το βρει κανείς. Δεν είναι όσο καταστροφικό είναι ένα όπλο με σφαίρες ή κοφτερό όσο ένα κατάνα, αλλά όποιος ξέρει καλό σημάδι μπορεί να βλάψει κάποιον. Φυσικά στις ΗΠΑ όπου οι άνθρωποι μπορούν να κατέχουν φλογοβόλα και κανόνια, θα ήταν παράξενο κάποιος να έχει ένα απλό τόξο. Κι όμως σε πολλές πολιτείες της Αμερικής θέλει κανείς ειδική άδεια για να μπορεί να έχει ένα!

Καρφιά των Νίντζα
Αν και δεν θεωρούνται όπλα, τα καρφιά που έχουν τα παπούτσια των νίντζα είναι κοφτερά σαν ξυράφι! Κατασκευασμένα για αναρρίχηση, αν τρυπάνε τοίχους και πέτρες, καταλαβαίνουμε τι ζημιά μπορούν να κάνουν! Όπως φαίνεται, στην Καλιφόρνια, στη Μασαχουσέτη και τη Νέα Υόρκη είναι απαγορευμένα.

Σιδερογροθιά
Μία γροθιά με αυτό και μπορεί να σπάσει το σαγόνι ή η μύτη κάποιου. Δεν είναι ένα απλό όπλο. Ενώ σε πολλές πολιτείες στην Αμερική είναι νόμιμη, οι νόμοι έχουν διάφορα παραθυράκια, αφού πολλοί ράπερ την παρουσιάζουν σαν accessorize, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να χρησιμοποιείται από τους ίδιους ως όπλο!

Σιδερένια μπάλα
Ένα όπλο που βίαια χρησιμοποιήθηκε κατά το μεσαίωνα, σήμερα είναι σχεδόν σε όλες τις ΗΠΑ νόμιμο. Η σιδερένια μπάλα χρησιμοποιήθηκε ως μαστίγιο εκείνα τα χρόνια και είναι δύσκολο να σκεφτούμε και μόνο, τη ζημιά που μπορούσε να κάνει.

Όπλα DIY
Αν μπορεί κανείς να έχει εκτοξευτή χειροβομβίδας στην Αμερική, σίγουρα μπορεί να έχει και σπιτικό, φτιάξτο μόνος σου όπλο. Αρκεί να μην παραβιάζει τους νόμους. Αρκετοί είναι οι Αμερικανοί που φτιάχνουν όπλα μόνοι τους. Η μόνη τους υποχρέωση είναι να πληρώσουν τους φόρους που τους επιβάλλονται.

Τannerite


Αν δεν είσαι σίγουρος τι είναι αυτό, μην ανησυχείς, ούτε εμείς είμαστε. Οι περισσότεροι μάλιστα πρώτη φορά το βλέπουμε! Όπως φαίνεται, είναι ένα πολύ δυνατό εκρηκτικό, το οποίο ένας Αμερικανός πολίτης μπορεί να κατέχει απολύτως νόμιμα!

Αλυσιδωτό μαστίγιο
Σε παλιές κινέζικες ταινίες το συγκεκριμένο όπλο ήταν must, ίσως γι’ αυτό δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό εκτός της Κίνας. Φυσικά δεν υπάρχουν νόμοι που να απαγορεύουν την κατοχή του, υπάρχουν εννοείται νόμοι που απαγορεύουν να χρησιμοποιηθεί βίαια, καθώς η ζημιά που μπορεί να κάνει είναι τεράστια.

Ψαροντούφεκο
Το όπλο που χρησιμοποιούμε για το ψάρεμα δεν έχει κάποια απαγόρευση. Μπορεί να τραυματίσει τεράστια ψάρια και είναι γενικώς ένα επικίνδυνο όπλο.

Ομπρελόσπαθο
Εδώ έχουμε μία παράξενη εκδοχή όπλου, που απαγορεύεται σε πολλές πολιτείες της Αμερικής. Είναι το σιδερένιο κοντάρι που χρησιμοποιούμε με την ομπρέλα μας. Το ομπρελόσπαθο έγινε διάσημο ως όπλο από μία διάσημη βρετανική σειρά.

Νunchaku


Το όπλο του Μπρους Λι, Νunchaku είναι συνδεδεμένο με το Κουνγκ Φου κι έτσι αν και σε πολλές πολιτείες της Αμερικής απαγορεύεται, εξαιρέσεις υπάρχουν για όσους ασχολούνται με την πολεμική τέχνη.


Πηγή: aggouria.net