Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα ΜΑΤ πυροσβέστες και η ΥΜΕΤ εμπροσθοφυλακή - Ποιο είναι το νέο δόγμα της ΕΛ.ΑΣ.

Εφεξής, πυροσβεστήρες θα έχουν και τα ΜΑΤ
Ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά, αστυνομικοί της ΥΜΕΤ και όχι των ΜΑΤ ήταν αυτοί που έκαναν προχθές το βράδυ απόκρουση του τμήματος εφόδου των αντιεξουσιαστών. Και
απ΄ ότι φαίνεται το σχέδιο λειτούργησε αποτελεσματικά.

Μιλώντας στο bloko.gr ανώτατος αξιωματικός που συμμετείχε στην εκπόνηση του νέου σχεδίου αντιπαράταξης των αστυνομικών δυνάμεων στους αναρχικούς, διευκρινίζει πως "οι ΥΑΤ έχουν εκπαιδευτεί για ν' αποκαθιστούν την τάξη. Οι ΥΜΕΤ είναι κάτι διαφορετικό. Έχουν μεγαλύτερη αυτοκυριαρχία και νομίζω το είδατε στα βίντεο πως αντέδρασαν. Βέβαια δεν τους αφήσαμε μόνους τους, αλλά δίπλα τους και πίσω υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις ΥΑΤ προκειμένου εάν παραστεί η ανάγκη να παρέμβουν όπως ακριβώς ξέρουν".  

Στην ηγεσία όμως πρυτάνευσαν και άλλες επιλογές και μάλιστα, με την προοπτική της υπηρέτησης και των περιουσιών του πολίτη, αλλά και της εικόνας που διαμορφώνει ψυχολογική συνείδηση. Μεταξύ των διμοιριών των ΜΑΤ, έχει συγκροτηθεί μία, στην οποία υπάρχουν 4 αστυνομικοί μέλη "οπλισμένοι" με πυροσβεστήρες. Σκοπός και ρόλος τους, είναι τιθασεύουν και να σβήνουν στην έναρξη της κάθε εστία φωτιά που απειλεί να λάβει διαστάσεις, ενώ ταυτόχρονα "σβήνουν" και το όποιο αισθητηριακό ενδιαφέρον δημιουργεί η δυνατή φλόγα.

Στα μέτρα για την πορεία του Πολυτεχνείου θα συμμετέχουν περίπου 5.000 αστυνομικοί, οι οποίοι "κατέρχονται" στις θέσεις τους με υψηλό το ηθικό, για την αδιαμφισβήτητη επιτυχία τους να μην ασχοληθεί η παγκόσμια με οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτή καθαυτή την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια