Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φλαμπουράρης: Δεν θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο

 http://www.kontranews.gr/sites/default/files/field/image/92f3e58aa7ebe0a135343022957af6a4.jpg
Έχουμε τη δυνατότητα και ικανότητα να είμαστε συνεπείς στην εφαρμογή της συμφωνίας του Ιουλίου, τόνισε ο κ. Φλαπουράρης. Δεν χρειάζεται και δεν θα μπουν νέα μέτρα.

 Από ότι φαίνεται δεν θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο, δήλωσε στο Σκάι ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, συμπληρώνοντας ότι «μόνο η ΝΔ μιλάει για τέταρτο μνημόνιο».
Σημείωσε πως ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις είπε ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα, χρειάζεται να προχωρήσει η ελληνική οικονομική ζωή χωρίς νέα λιτότητα για να μπει στον δρόμο της διεξόδου από την κρίση.
Έχουμε τη δυνατότητα και ικανότητα να είμαστε συνεπείς στην εφαρμογή της συμφωνίας του Ιουλίου, τόνισε ο κ. Φλαπουράρης. Δεν χρειάζεται και δεν θα μπουν νέα μέτρα.
Δεν είπα ότι τα κάναμε όλα καλά, σχολίασε ο υπουργός. Υπήρξε όμως μια πορεία πέντε χρόνων που διέλυσε εργασιακές σχέσεις, θέσεις εργασίας, συντάξεις. Ήρθαμε και αντί να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε δυστυχώς και εμείς αναγκαστήκαμε κάποια μικρά πράγματα να τα κάνουμε. Αλλά δεν συγκρίνονται με τα παλιά. Αλλά ας μην ξεχνάμε και τα καλά που έχουμε κάνει αυτό το διάστημα.
Κατά τον κ. Φλαμπουράρη, «ισχύουν όλα όσα είπαμε ότι θα κάνουμε, μόλις έχουμε τη δυνατότητα».
Σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις των δανειστών και τι θα συμβεί αν επιμείνουν στις θέσεις τους για τα εργασιακά, ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε:
Έχουμε καθαρή θέση σ' αυτό το θέμα, ότι τα εργασιακά έχουν κλείσει, τα συνταξιοδοτικά έχουν κλείσει. Παραμένουμε στην ίδια θέση που είχαμε συμφωνήσει με τους δανειστές την προηγούμενη φορά, ότι η β' αξιολόγηση κλείνει με τα μέτρα που έχουμε πάρει και όχι με καινούρια. Έρχονται με καινούρια. Κάθε φορά στις διαπραγματεύσεις βάζουν πολλά για να πάρουν λίγα. Επιμένουμε σταθερά στα εργασιακά, στην επαναφορά της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης.

πηγή: euro2day

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια