Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά το σώμα σου για να πετύχεις στην εργασία σου


Η δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στην ανεργία και στην αναζήτηση νέας θέσης εργασίας. Όσοι έχουν διατηρήσει τη θέση τους και ενδιαφέρονται για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, πρέπει επίσης να καταβάλλουν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια, σε σύγκριση με τα προηγούμενα, όχι και τόσο μακρινά, χρόνια. Ειδικά στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα, η διαφορά κρίνεται πλέον στις λεπτομέρειες!

Σε αυτό που πρέπει σίγουρα να δώσεις ιδιαίτερη σημασία είναι στην αυτοπεποίθηση που αποπνέεις, τόσο στην αναζήτηση επαγγέλματος, όσο και στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

Πρέπει να προβάλεις τον εαυτό σου σε μια συνέντευξη ή στη δουλειά σου, ώστε να κερδίσεις τους συνομιλητές σου. Φυσικά δεν αρκεί μόνο να μιλάς, αλλά όλη η στάση του σώματός σου. Εδώ θα διαβάσεις συμβουλές για να προσέχεις τις κινήσεις σου και να εκπέμπεις αέρα και αυτοπεποίθηση!

Διάβασε 16 συμβουλές για τη στάση του σώματός σου!

1.Να δείχνεις στα καλύτερά σου
Πριν σε απασχολήσει η γλώσσα του σώματός σου, βεβαιώσου ότι έχεις περιποιηθεί τον εαυτό σου και δείχνεις τα καλύτερά σου. Να είσαι καθαρός, με όμορφα και περιποιημένα ρούχα που ταιριάζουν με την εκάστοτε περίσταση. Αυτά θα σου δώσουν τον πρώτο «αέρα» που χρειάζεσαι, ώστε να δείχνεις επαγγελματίας με αυτοπεποίθηση.

2. Να στέκεσαι ίσια
Υπάρχει λόγος που οι άνθρωποι εξασκούν το περπάτημά τους με βιβλία στο κεφάλι. Η σωστή στάση σε δείχνει ισχυρό και με αυτοπεποίθηση. Οπότε μάθε να κάθεσαι και στέκεσαι όρθιος με την πλάτη ίσια.

3.Πίσω οι ώμοι
Είτε στέκεσαι όρθιος είτε είσαι καθιστός, οι καμπουριασμένοι ώμοι σε δείχνουν ντροπαλό και στεναχωρημένο. Κράτα πίσω τους ώμους σε χαλαρή στάση, μακριά από τα αυτιά σου.

4.Κάνε μεγάλα βήματα
Ή τουλάχιστον μην κάνεις μικρά βήματα! Το να σέρνεσαι σε κάνει να μοιάζεις βαριεστημένος ή άρρωστος. Κάνε λοιπόν μεγάλα σταθερά βήματα.

5.Κάτσε ακίνητος
Όταν είμαστε αγχωμένοι, έχουμε την τάση να  «παίζουμε» με το σώμα μας. Προσπάθησε να μην παίζεις με τα μαλλιά σου, να ξύνεις τη μύτη σου ή να κουνιέσαι γύρω γύρω με την καρέκλα σου. Δεν χρειάζεται να είσαι άκαμπτος, αλλά το να είσαι ήσυχος αποπνέει αυτοπεποίθηση.

6.Κατάλαβε χώρο
Κάτσε άνετα στην καρέκλα σου. Μην κρατάς αγκώνες και γόνατα ενωμένα. Εξαπλώσου στο χώρο.

7.Τα μάτια ψηλά
Μην κοιτάς το πάτωμα, σε κάνει να μοιάζεις φοβισμένος και δειλός και καταστρέφει την εικόνα σου. Κοίτα στα μάτια το συνομιλητή σου και γενικότερα τριγύρω σου.

8.Οπτική επαφή
Όπως γράψαμε και παραπάνω, να κοιτάς το συνομιλητή σου στα μάτια, αλλά δεν χρειάζεται να καρφώνεσαι. Να θυμάσαι να κάνεις πάντα οπτική επαφή όλη τη διάρκεια που μιλάς σε κάποιον και 70% του χρόνου που τον ακούς.

9.Τα χέρια σου να είναι ορατά
Όταν είμαστε νευρικοί, τείνουμε να κρύβουμε τα χέρια μας πίσω από την πλάτη μας ή στις τσέπες μας. Αυτό εκλαμβάνεται ως ατιμία. Αν πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετήσεις κάπου τα χέρια σου, τοποθέτησέ τα πάνω στα πόδια σου.

10. Εξάσκησε τη χειραψία σου
Οι χειραψίες είναι μείζονος σημασίας. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ δυνατές, ούτε πολύ χαλαρές. Το να προσθέτεις και το αριστερό χέρι στη χειραψία, προσδίδει κύρος, οπότε εφάρμοζέ το ενίοτε.

11. Ανοιχτές χειρονομίες
Πολλοί από  μας μιλάμε χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα χειρονομίες με τα χέρια μας. Οι χειρονομίες αυτές πρέπει να είναι τουλάχιστον «ανοιχτές» προς το συνομιλητή μας, ώστε να μην μπλοκάρουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας.

12.Mπλέξε τα δάχτυλά σου
Το να μπλέκεις τα δάχτυλά σου μεταξύ τους, τουλάχιστον άμα κάθεσαι, είναι δείγμα κυριαρχίας και αυτοπεποίθησης. Χρησιμοποίησέ το όταν θέλεις να δώσεις έμφαση σε ένα πολύ σημαντικό επιχείρημα.

13.Τα πόδια στο έδαφος
Όταν καθόμαστε, έχουμε την τάση να βάζουμε τα πόδια μας σταυροπόδι ή να τα τυλίγουμε στα πόδια της καρέκλας. Κράτα τα πόδια στο πάτωμα, εκτός αν θες να εκπέμπεις αρνητικότητα. Το ίδιο ισχύει και για τα σταυρωμένα χέρια.

14.Απόσταση στα πόδια
Όταν στέκεσαι όρθιος, τα πόδια σου πρέπει να είναι σταθερά στο πάτωμα, κρατώντας μια απόσταση μεταξύ τους, για να δείξεις σταθερότητα. Μη φοβάσαι να καταλάβεις χώρο.

15.Χαμογέλα
Μην ξεχνάς να χαμογελάς! Κανείς δεν αντέχει τους σκυθρωπούς ανθρώπους. Ένα αληθινό και χαλαρό χαμόγελο αποπνέει φιλικότητα και εμπιστοσύνη.

16.Χαλάρωσε
Χαλάρωσε! Η γλώσσα του σώματος είναι μια ασυνείδητη έκφραση των σκέψεων και της διάθεσής μας. Γέμισε τον εαυτό σου με καλή ενέργεια κάνοντας μια μικρή άσκηση ή διαλογισμό. Εάν αισθάνεσαι χαλαρός και σίγουρος, αυτό θα δείξει η γλώσσα του σώματός σου.


Πηγή: the-man.gr