Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αμετανόητος για τον βασανισμό του Αιγύπτιου

Αμετανόητος εμφανίστηκε για άλλη μια φορά στο δικαστήριο κατά την απολογία του ο Γ. Σ. καταδικασθείς πρωτόδικα σε 13 χρόνια φυλάκιση για τον βασανισμό του Αιγύπτιου

 εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ στη Σαλαμίνα τον Νοέμβριο του 2012.
Κατά τη χθεσινή, τρίτη μέρα εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο Πειραιά, ολοκληρώθηκε η απολογία του πρώην αφεντικού τού Ουαλίντ, ενώ κατέθεσαν και αρκετοί μάρτυρες υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων.
Ισως δεν θα πρέπει πλέον να σοκάρει, αλλά αυτό ήταν το συναίσθημα αρκετών από όσους παρευρέθησαν χθες στη δίκη και άκουσαν τον κατηγορούμενο να αποκαλεί τον Ουαλίντ «υποκείμενο», «ψεύτη» και «λωποδύτη».
Αποφεύγοντας να αναφερθεί στην απαγωγή, τον ξυλοδαρμό και το δέσιμο με αλυσίδες σε έναν στάβλο του υπαλλήλου του, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για «συνωμοσία εναντίον του από τους Αιγυπτίους και την αστυνομία».

Ενας «πατριώτης»

«Ετσι είμαστε εμείς στη Σαλαμίνα, είμαστε Αρβανίτες και έχουμε μπέσα, εγώ θα του έκανα χειρότερα» τόλμησε να καταθέσει ενόρκως ο ιδιοκτήτης του φούρνου, ως μάρτυρας υπεράσπισης (;) των κατηγορουμένων, προκαλώντας ευλόγως την έντονη αντίδραση της έδρας.
«Είναι κρίμα να είναι στη φυλακή, πρόκειται για “πατριώτη” με άψογη συμπεριφορά, να φανταστείτε πως όταν ήταν μικρός διάβαζε Καβάφη», κατέθεσε άλλος μάρτυρας υπεράσπισης.
Οταν κάποιοι από το ακροατήριο θύμισαν τις σχέσεις του γιου τού Σ. με τη Χρυσή Αυγή στη Σαλαμίνα κι ενώ ο αδερφός του Ουαλίντ έχει καταθέσει πως τον είχε προειδοποιήσει για σχέσεις της οικογένειας του εργοδότη του με τη Χ.Α., παρενέβη ο νέος συνήγορος υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων λέγοντας «εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τα εκτρώματα της Χρυσής Αυγής».
«Για μένα θα έπρεπε να είστε και εσείς κατηγορούμενη για συγκάλυψη και όχι μάρτυρας υπεράσπισης» είπε ο εισαγγελέας στην υπάλληλο του Σ. που εργαζόταν μαζί με τον Ουαλίντ στον φούρνο και η οποία ήταν παρούσα όταν ο Αιγύπτιος απήχθη.
«Δεν ξέρω τίποτα για το τι συνέβη εκείνη τη νύχτα» κατέθεσε η ίδια. «Ο Μοχάμεντ (σ.σ. συστηματικά δεν αποκαλούν τον Ουαλίντ με το όνομά του) έπρεπε να χαίρεται που είχε τέτοιο μισθό έτσι κι αλλιώς. Αυτές τις μέρες οι μετανάστες πληρώνονται πολύ λιγότερο» κατέθεσε άλλος μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο.
Ενταση επικράτησε για λίγα λεπτά μετά το τέλος της συνεδρίασης έξω από τη δικαστική αίθουσα μεταξύ κάποιων εκ των κατηγορουμένων και των αλληλέγγυων στον Ουαλίντ.
Οι πρώτες τρεις συνεδριάσεις στο Εφετείο Πειραιά εκτός από την αδιάλλακτη στάση του Γ.Σ. αναδεικνύουν όψεις της παθογένειας μιας μικρής κοινωνίας, που από τη μία επιχειρεί να «θάψει» ένα έγκλημα και από την άλλη «κλείνει τα μάτια» στη σύνδεσή του με τον ρατσισμό και τη Χρυσή Αυγή.
Η δίκη συνεχίζεται στις 28 Νοεμβρίου.
efsyn.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια