Οι Αρχές ταυτοποίησαν τον χούλιγκαν που σήκωσε το ντροπιαστικό πανό στο Ελλάδα-Βοσνία

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατάφεραν ήδη να ανακαλύψουν την ταυτότητα του χούλιγκαν που ανήρτησε το πανό της ντροπής στον αγώνα της Ελλάδας με τη Βοσνία και
προκάλεσε αντιδράσεις.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, παρότι έγινε η ταυτοποίηση του δράστη, δεν υπήρξε σύλληψη λόγω παρέλευσης της διαδικασίας του αυτοφώρου. Έχει όμως ήδη σχηματισθεί δικογραφία, που αναμένεται να αποσταλεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, για να κινηθούν οι διαδικασίες.


Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Για το πανό εκφράστηκε δημοσίως και επισήμως η έντονη αντίδραση της Βοσνιακής πλευράς, καθώς αναφερόταν σε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που συνέβησαν στον Γιουγκοσλαβικό εμφύλιο: το 1995, Σέρβοι από τη Βοσνία σκότωσαν 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους άνδρες και αγόρια στη Σρεμπρένιτσα.

Η ΕΠΟ αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το θέμα και σήμερα η Βοσνιακή Ομοσπονδία έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία κατ αρχήν δέχονται την Ελληνική μεταμέλεια, παράλληλα όμως δεν φροντίζουν από την πλευρά τους να ρίξουν τους τόνους, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι δεν ξέρουν το κλίμα που θα υπάρχει το καλοκαίρι στον αγώνα των δύο εθνικών ομάδων, που θα γίνει στη Ζένιτσα (δηλώνοντας μάλιστα υπερήφανοι (!) για την παρουσία των Βόσνιων οπαδών στο γήπεδο "Καραϊσκάκης" και την στήριξη που παρείχαν στην εθνική τους).


Η ανακοίνωση της Βοσνιακής Ομοσπονδίας

«Με αφορμή τα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ματς στην Αθήνα, τα οποία σίγουρα δεν μπορούν χαρακτηρίσουν τη φιλοξενία, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία και την θλίψη μας. Εκτιμούμε την απάντηση της Ελλάδας και είμαστε έτοιμοι να προσπαθήσουμε, για να κυριαρχήσουν στο μέλλον οι φιλικές σχέσεις ανάμεσα στις ομοσπονδίες στα γήπεδα. Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας ότι δικοί τους και δικοί μας φίλαθλοι, θέλοντας να πανηγυρίσουν ένα γκολ, υπέπεσαν σε ένα ''αντιαθλητικό φάουλ''. Οι πράξεις των οπαδών μας ήταν ανεπίτρεπτες, αλλά πρέπει να κριθούν με μεγαλύτερη κατανόηση και ευαισθησία, δεδομένων των προκλήσεων, των πανό και των συνθημάτων των Ελλήνων οπαδών, τα οποία σίγουρα αποτελούν τους βασικούς λόγους μιας τέτοιας αντίδρασης μετά το γκολ. Παρ' όλα αυτά, είχαμε φοβερή υποστήριξη και είμαστε ενθουσιασμένοι, που εξαιτίας του πάθους από την εξέδρα φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα που μας δίνει ελπίδα να υλοποιήσουμε τον τελικό μας στόχο. Αυτό που μένει και που γίναμε μάρτυρες, όπως και το υπόλοιπο φίλαθλο κοινό, είναι ότι έγιναν κάποια γεγονότα που μας προκάλεσαν θλίψη και ανησυχία. Γνωρίζουμε ότι η FIFA θα τιμωρήσει κάθε αντιαθλητική πράξη και ότι όλα αυτά δεν συνάδουν με τους ποδοσφαιρικούς κανόνες. Ελπίζουμε η FIFA θα αναγνωρίσει τα συναισθήματα των οπαδών μας, αλλά επίσης και το γεγονός ότι οι δύο ομοσπονδίες βρίσκονται αντικειμενικά στον ίδιο δρόμο. Ευχόμαστε να είμαστε καλοί οικοδεσπότες για κάθε αντίπαλο και να υποδεχτούμε την Εθνική Ελλάδας, όπως έναν καλό αντίπαλο και φίλο».

Αναμένεται πλέον να επιληφθεί και η πειθαρχική επιτροπή της FIFA και της UEFA πολύ πιθανή την τιμωρία τόσο της ΕΠΟ (για την υπόθεση του πανό) αλλά και της Βοσνιακής Ομοσπονδίας για τα καπνογόνα και την ρίψη τους στην κερκίδα.


Μιχάλης Τσώχος
cnn.gr
.